Ευρωπαϊκή Μελισσοκομία: GPS για τις μέλισσες

Μια σειρά καινοτόμων  προϊόντων που βελτιώνουν και διευκολύνουν το έργο του σύγχρονου μελισσοκόμου παρέχει στην κυπριακή αγορά η εταιρεία Ευρωπαϊκή Μελισσοκομία. Στη σειρά αυτών των προϊόντων περιλαμβάνονται το APISAFE Beehive GPS Tracker  και  το Τριπλο-κυψελίδιο.
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Ελληνικής προέλευσης APISAFE Beehive GPS Tracker που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά από την εταιρεία Αρκαδική Μελισσοκομία, εταίρο της Ευρωπαϊκής Μελισσοκομίας, παρέχει άμεση ειδοποίηση σε περίπτωση κλοπής της κυψέλης με γραπτό μήνυμα (sms) και κατόπιν συνεχή παρακολούθηση με αποστολή συντεταγμένων GPS για τον ακριβή προσδιορισμό της τοποθεσίας στον χάρτη (Google® mapping).

"Λειτουργεί με μια απλή κάρτα SIM, σε όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και έχει μεγάλη αυτονομία έως και 5 μήνες. Είναι 100% ασφαλές για τις μέλισσες, καθώς δεν εκπέμπει σε κατάσταση αναμονής και λόγω του μικρού του μεγέθους μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην κυψέλη", σημειώνεται. 

Επίσης, αναφέρεται ότι το καινοτόμο Τριπλο-κυψελίδιο ενδείκνυται για την ανάπτυξη του σμήνους και τη Βασιλοτροφία. Αποτελείται από τρεις κυψέλες σε μία και είναι κατασκευασμένο στην Ελλάδα από ανθεκτικό ξύλο ελάτης. Διαθέτει τρία πλαίσια σε κάθε χώρισμα, ξεχωριστό τροφοδότη οροφής και αυτόνομες εισόδους. Με τη «κυψέλη» αυτή ο μελισσοκόμος εξοικονομεί χώρο και χρήματα, ενώ έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τρία διαφορετικά μελισσοσμήνη σχεδόν ταυτόχρονα.   

Ο κ. Λουκάς Γκρίτζαλης, Business Development Manager της Αρκαδικής Μελισσοκομίας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για όλα μας τα προϊόντα διότι έχουν εξαιρετική ποιότητα και προσθέτουν αξία στο έργο του μελισσοκόμου. Η παρουσίαση του APISAFE και του Τριπλο-κυψελίδιου στην Κύπρο μέσα από το δίκτυο της Ευρωπαϊκής Μελισσοκομίας, είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας ετών που ως στόχο έχει το σχεδιασμό, την κατασκευή και την προώθηση 100% ελληνικών προϊόντων που είναι απλά στη χρήση, ανθεκτικά και καινοτόμα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα άλλων προηγμένων τεχνολογικά χωρών». 

Δειτε Επισης

Μείωση τιμών σε 25 προϊόντα, αύξηση σε 18-Τι καταδεικνύει το Παρατηρητήριο Τιμών
Tροποποίηση νόμου για ξένους επαγγελματίες οδηγούς ώστε να μην εκτροχιαστεί η εφοδιαστική αλυσίδα-Αίτημα ΠΑΣΥΛΕ
Αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών χονδρικού εμπορίου το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Από το «Michel Pharmacy» σε ένα όμιλο ηγέτη... Τα 80 χρόνια ιστορίας της MSJ μέσα από εικόνες (pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Η Andreotti λανσάρει την καμπάνια «Back Home» με ειδικές προσφορές σε έπιπλα για το φθινόπωρο
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Πάνε Προεδρικό και στο Σπίτι της Ευρώπης με γεωργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα γάλακτος οι αγελαδοτρόφοι
Μαρία Παναγιώτου: Τα πεπραγμένα και πώς κινείται η Κυβέρνηση για το χαλλλούμι-Οι δύο συν ένας στόχοι
Έκτακτη βοήθεια €350.000 προς μελισσοκόμους αποφάσισε το Υπουργικό-Πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά