Watify: Ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας

Για το έργο Watify που υλοποιείται από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, μίλησε η κα. Άσπα Φιλίππου, assistant project manager του Watify Cyprus κατά τη διάρκεια του  5ου Συνεδρίου & Έκθεσης Πληροφορικής, Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών.

Το έργο έχει δύο κύριες ομάδες στόχους, τους νέους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και χρειάζονται κίνητρα και καθοδήγηση για να κάνουν το πρώτο βήμα αλλά και τις υφισταμένες επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτυχθούν μέσα από τεχνολογικές λύσεις. 

«Το πρόγραμμα Ευρώπη 2020 και άλλες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας, προτείνουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, δημιουργούν νέες ψηφιακές τεχνολογίες, νέες θέσεις εργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον», εξήγησε.

Όπως τόνισε, μέχρι το 2018 εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 5 εκ. νέες θέσεις στον ευρωπαϊκό τομέα εφαρμογών που θα φέρει €63 δις στην οικονομία της Ε.Ε.. Στον τομέα κυριαρχούν οι developers των game apps, ενώ μόνο το 9% των developers είναι γυναίκες και στόχος είναι να αυξηθεί αυτό το ποσοστό.

Μια από τις δραστηριότητες του Watify ήταν ο διαγωνισμός για start ups στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα που έληξε τέλη Φεβρουαρίου, με 62 συμμετοχές και 101 συμμετέχοντες. Η βράβευση του νικητή θα γίνει τον Ιούνιο του 2015. Επίσης, η παρουσίαση του έργου σε 10 εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας με περισσότερες από 300 συμμετοχές, καθώς και η δημιουργία έξι videos με στόχο την αύξηση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας των νέων στην Κύπρο.  

Δειτε Επισης

Το ποσοστό των Κυπρίων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες e-government το 2023
Επιστρέφει η σταθερή τηλεφωνία με κύριο μέσο τις συνδέσεις τύπου fiber optic-Αύξηση και στους χρήστες κινητής
Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό