Η αφρόκρεμα της τεχνολογίας στο 5ο Συνέδριο ΙCT

Περισσότερα από 300 επιχειρηματικά στελέχη και οι σημαντικότεροι «παίκτες» του κλάδου παρευρέθηκαν στο 5ο Συνέδριο & Έκθεση Πληροφορικής, Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών για να ενημερωθούν όσον αφορά τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα. 

Κερδοφορία, σταθερότητα, αξιοπιστία, ασφάλεια, λειτουργικότητα και ανταγωνιστικότητα, βελτίωση της ποιότητας, ευκολία και ταχύτητα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που μπορεί να φέρει η επένδυση μιας επιχείρησης στην τεχνολογία. 

Ανοίγοντας το συνέδριο, ο προεδρεύοντας, Σταύρος Θεοφίλου, μέλος του δ.σ. του CITEA αναφέρθηκε στην ανάγκη για μετεξέλιξη των επιχειρήσεων και την προσαρμογή τους στις σύγχρονες απαιτήσεις της τεχνολογίας. 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μαλέκκος αντιπρόεδρος του CITEA και CEO & Software Innovation Architect της Powersoft, διαβάζοντας την ομιλία του προέδρου του CITEA, Πανίκου Ακρίτα, αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους οι λύσεις τεχνολογίας μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των υπηρεσιών μιας επιχείρησης. «Είναι ανάγκη όπως οι δαπάνες σε λύσεις τεχνολογίας αντιμετωπίζονται ως επένδυση και όχι ως δαπάνη ιδιαίτερα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως το κράτος στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να επενδύσουν στην τεχνολογία και να βελτιώσουν την  ανταγωνιστικότητά τους, αλλά και στην ανάγκη για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας προς το συμφέρον όλων μας. 

Κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου ήταν παρόν όπως: ABBYY, AKTINA, A. Th. Loizou & Son Ltd, BlueSun Automation Limited, Cablenet, Cyta, Dell, DCON LTD, GCC Computers, IBM Κύπρου, IBSAC Intelligent Business Solutions Ltd, KPMG Limited, Logicom, Microsoft Cyprus Ltd, MTN Business, NetU, Oracle, Powersoft Computer Solutions, PrimeTel PLC, SAP, Singularlogic Cyprus Ltd και UiBS United Business Solutions Ltd. 

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Watify Cyprus στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Το συντονισμό του συνεδρίου ανέλαβε η ΙΜΗ με υποστηρικτές τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής και το ΕΤΕΚ.

Δειτε Επισης

Το ποσοστό των Κυπρίων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες e-government το 2023
Επιστρέφει η σταθερή τηλεφωνία με κύριο μέσο τις συνδέσεις τύπου fiber optic-Αύξηση και στους χρήστες κινητής
Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό