Startups: Κάποιος περιμένει να γίνει πλούσιος με την ιδέα σας

Μια καλή ιδέα δεν είναι αρκετή για την επιτυχία; Τι άλλο χρειάζονται οι νέοι επιχειρηματίες; Όραμα, πλάνο, στρατηγική πώλησης, καθοδήγηση, πάθος, αρχικό κεφάλαιο και πολλά άλλα είναι απαραίτητα όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης «Επιτυχημένοι επιχειρηματίες συμβουλεύουν: Πώς να προχωρήσετε με επιτυχία» κατά τη διάρκεια του 5ου Συνεδρίου & Έκθεσης Πληροφορικής, Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών.
Αναλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες και τα startups στην Κύπρο οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι πρέπει να υπάρχει πολύ πάθος για να πετύχει κανείς αυτό που θέλει και να πιστέψει ότι η επιτυχία του είναι αναπόφευκτη. Πρέπει όμως, όπως είπαν, να μην ξεχάσει να πουλήσει και την ιδέα του! 

 

 

Στο πάνελ έλαβαν μέρος οι Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής, StudentLife.com.cy, Κώστας Πρίγκηπας, social media entertainer and stand-up comedian, η Natalie Masrujeh, Συνιδρυτής, Teach 'n Go και ο Πάρης Θωμάς, Συνιδρυτής Chrysalis Leap & serial entrepreneur. 
Απαντώντας σε σχόλιο από το κοινό, ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει φορολογικά κίνητρα στα startups ο αντιπρόεδρος του CITEA και συντονιστής της συζήτησης Γιώργος Μαλέκκος, υπογράμμισε ότι μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία μακριά από πολιτικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις. «Εξάλλου, υπάρχει διαφορά ταχύτητας. Ο ιδιωτικός τομέας κρατά Ferrari και ο κρατικός Lada», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της Chrysalis Leap & Serial entrepreneur, Πάρης Θωμάς.

Μάλιστα, ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε στην περίπτωση δύο νέων από την Κύπρο οι οποίοι δημιούργησαν μια εφαρμογή που ειδοποιούσε τον χρήστη το κινητό του αν το νερό στο σπίτι του ήταν καθαρό ή είχε κάποια μόλυνση. Δοκίμασαν να το πουλήσουν στην Αρχή Υδατοπρομήθειας στην Κύπρο αλλά δεν τα κατάφεραν. Εξίσου δύσκολο ήταν να το πουλήσουν και σε αντίστοιχες αρχές σε άλλες χώρες. Οι ίδιοι όμως κατάφεραν να συγκεντρώσουν κεφάλαια, να βγουν στο εξωτερικό και να το πουλήσουν στη λιανική αγορά και να ξαναγυρίσουν Κύπρο.
«Υπάρχουν ‘άγγελοι’ ή και ‘καρχαρίες’ όπως θέλει τους ονομάζει ο καθένας, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε μια καλή ιδέα που θα τους κάνει πιο πλούσιους», εξήγησε ο κ. Μαλέκκος, προσθέτοντας ότι η Κύπρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως test base για να δοκιμάζονται ιδέες κατά πόσο δουλεύουν προτού λανσαριστούν στη διεθνή αγορά. 

Δειτε Επισης

Το ποσοστό των Κυπρίων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες e-government το 2023
Επιστρέφει η σταθερή τηλεφωνία με κύριο μέσο τις συνδέσεις τύπου fiber optic-Αύξηση και στους χρήστες κινητής
Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό