Μειωμένη η κατανάλωση τον Φεβρουάριο

Μειωμένη κίνηση μέσω πιστωτικών καρτών καταγράφεται τόσο κατά το πρώτο δίμηνο του 2015, όσο και ειδικότερα κατά τον Φεβρουάριο του νέου έτους. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως η μείωση μέσω πράξεων που καταγράφει η JCC για χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες είναι της τάξης του 6% τόσο για το πρώτο δίμηνο του 2015 όσο και κατά τον Φεβρουάριο.

Μάλιστα, από τις αρχές του έτους έως το τέλος Φεβρουαρίου συναλλαγές μέσω καρτών της τάξης των 370,4 εκατ. ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο το αντίστοιχο ποσό είναι της τάξης των 164,7 εκατ. ευρώ.

Τα ην ίδια ώρα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που απορρέουν από τα δεδομένα της JCC σε σχέση με τις συναλλαγές ξένων στην Κύπρο, αφού τόσο στο δίμηνο όσο και κατά τον Φεβρουάριο καταγράφονται σημαντικά ενισχυμένες. Ειδικότερα αναφέρεται ότι κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2015 πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές εντός συνόρων με ξένες κάρτες της τάξης των 59,7 εκατ. ευρώ, ποσό ενισχυμένο κατά 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εξετάζοντας τον Φεβρουάριο μεμονωμένα τα στοιχεία είναι επίσης θετικά, αφού οι συναλλαγές των ξένων είναι αυξημένες κατά 14% σε σχέση με τον ίδιο, περσινό μήνα. Οι συναλλαγές κατά τον Φεβρουάριο που ξένοι πραγματοποίησαν στη χώρα έφτασαν τα 28,9 εκατ. ευρώ.

Σταθερότητα καταγράφεται στις συναλλαγές που έκαναν κάτοχοι κυπριακών καρτών στο εξωτερικό, τόσο κατά το πρώτο δίμηνο όσο και κατά τον Φεβρουάριο. Οι συνολικές συναλλαγές (πληρωμές και αναλήψεις στο εξωτερικό ) διαμορφώθηκαν στα 183,4 και 86,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

Πετρολίνα: Πού βρίσκεται η εξαγορά της ExxonMobil Cyprus, τα κέρδη για το 2024 και η διανομή μερίσματος
Οριακή άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάιο-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ανακοίνωσε... Beautyline η Wolt-Ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη αγορά ομορφιάς
Αισιοδοξεί το λιανεμπόριο λόγω τουρισμού εν μέσω ενεργειακής και υδατικής κρίσης-Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης
Δυναμική είσοδος Punin Group στον τομέα της οινοποιίας-Εξαγόρασε το Hadjiantonas Winery
Εξοπλισμός για κάθε επιχείρηση με τη σφραγίδα της ΙΚΕΑ
Σκλαβενίτης Κύπρου: Τρέχει το πλάνο ανακαινίσεων και ενσωμάτωσης των καταστημάτων Παπαντωνίου στο δίκτυό της
Μήνυμα Υπουργείου Ενέργειας στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων-«Να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα για τις τιμές»
Η CPO φέρνει την Korres στο Mall of Cyprus-Ποιο είναι το ελληνικό brand που κατέφθασε στο εμπορικό κέντρο
Ετήσια αύξηση στην αξία κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο και στα οχήματα το α΄ τρίμηνο