Ενέργεια και Περιβάλλον στον «Ορίζοντα 2020»

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ενέργεια και Περιβάλλον στο HORIZON 2020» διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για το συντονισμό της συμμετοχή της Κύπρου στο Πρόγραμμα “HORIZON 2020”. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2015 στο Ξενοδοχείο Holiday Inn, στη Λευκωσία.  

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί η ερευνητική κοινότητα της Κύπρου για γενικά θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα “HORIZON 2020” και στις προσφερόμενες υπηρεσίες των Εθνικών Σημείων Επαφής, για τις Κοινωνικές Προκλήσεις “Secure, Clean and Efficient Energy” και “Climate Action, Environment, Resource Efficiency and Raw Materials” (Ανοικτές Προσκλήσεις, Θεματολογία, Τρόποι Συμμετοχής) καθώς και εξειδικευμένες συμβουλές για ετοιμασία ερευνητικής πρότασης και δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Αλέξανδρος Κοτρωνάρος (Γενική Διεύθυνση Ενέργειας) και Δρ. Παναγιώτης Μπαλαμπάνης (Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας). Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουν, επίσης, τις εμπειρίες τους άτομα που συμμετείχαν ως ερευνητές ή/και αξιολογητές στα ευρωπαϊκά προγράμματα και θα δώσουν συμβουλές επιτυχίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τα Εθνικά Σημεία Επαφής ή/και τους εκπροσώπους της ΕΕ για συζήτηση συγκεκριμένων ιδεών για υποβολή πρότασης στις σχετικές Προσκλήσεις του “HORIZON 2020”.

Το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» είναι το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και τη Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 80 δισ. ευρώ. Το Πρόγραμμα υποστηρίζει τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων. Το ΙΠΕ φιλοξενεί το Δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής προσφέροντας, χωρίς χρέωση, υπηρεσίες στήριξης στους ερευνητές για όλες τις δραστηριότητες του Προγράμματος.

Η εγγραφή στην ενημερωτική ημερίδα είναι δωρεάν. Η γλώσσα εργασίας θα είναι η ελληνική. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy.

 

Δειτε Επισης

ΙΚΥΚ: Υποτροφίες σε Κύπριες για σπουδες στη ναυτιλία, την καινοτομία και την τεχνολογία
Στον β’ πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ ξεναγήθηκε η Υπουργός Παιδείας-Ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου Zhejiang-Ποιους τομείς αφορά
METRO Supermarkets: Εκστρατεία συλλογής τροφών για ζώα
Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Το απόρρητο και η ασφάλεια
Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter
Προκήρυξη διαγωνισμού «Cyprus Quality Leader 2025»
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας