Υπερπολυτελή και "πράσινα" αυτοκίνητα στη Γενεύη

Δύναμη 1.000 ίππων, ταχύτητα που φτάνει τα 300χλμ/ώρα, μηδενικοί ρύποι, τεχνολογία που παράγει ενέργεια από ιονικά υγρά: το σούπερ ηλεκτρικό αυτοκίνητο Quant F αποκαλύπτεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.
 
Είναι ένα μόνο από τα δεκάδες εντυπωσιακά μοντέλα που παρουσιάζονται στη φετινή έκθεση: υπερπολυτελή σπορ αυτοκίνητα, SUV με ενσωματωμένη την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και υπερσύγχρονα μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Όλα έτοιμα για να εντυπωσιάσουν τους καταναλωτές, καθώς «ανοίγει» η εαρινή αγοραστική περίοδος και φέτος η ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να αποζημιώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις απώλειες των ετών που ακολούθησαν την κρίση του 2008.

«Φέτος, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα δοθεί έμφαση στα σούπερ αυτοκίνητα, κάτι που σηματοδοτεί αλλαγή πλεύσης για τη βιομηχανία. Μέχρι τώρα έδινε έμφαση στα αυτόνομα και οικολογικά αυτοκίνητα. Τώρα τα SUV αναπτύσσονται με τον ταχύτερο ρυθμό και πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελείας μετακινούνται σε αυτό τον τομέα για πρώτη φορά. Ανθεί και θα συνεχίσει να ανθεί για τα επόμενα χρόνια.» σημειώνει ο Jim Holder, συντάκτης του περιοδικού What car?

Ωστόσο, τα «πράσινα» μοντέλα των πολύ χαμηλών εκπομπών ρύπων παραμένουν δημοφιλή.

Το επίκεντρο κατακτούν δύο νέες κατηγορίες: τα αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους και τα «συνδεδεμένα» αυτοκίνητα: όπως αυτό της Vokswagen, που σε συνδυασμό με ένα smartwatch ή ένα περικάρπιο αξιολογεί τη φυσική κατάσταση του οδηγού.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στις 5 Μαρτίου και αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 600.000 επισκέπτες έως τις 15 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: euronews.com

 

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024