Πώς οι CEOs διαμορφώνουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον

Ποσοστό της τάξης του 82% των CEOs στην Κύπρο είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές αύξησης των εσόδων τους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ το 63% είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές αύξησης των εσόδων, τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες. 

Στοιχεία από την 18η Ετήσια Παγκόσμια Έρευνα για τους CEOs παρουσιάστηκαν από την PwC Κύπρου. Πρόκειται για την 4η συνεχή τοπική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 84 CEOs από την Κύπρο.

Η έρευνα  επικεντρώθηκε στο μέλλον των επιχειρήσεων εξετάζοντας τις επιπτώσεις των παγκόσμιων τάσεων στον ανταγωνισμό αλλά και στη δυναμική των διαφόρων κλάδων. 

Σύμφωνα με την έρευνα οι CEOs από την Κύπρο εμφανίζονται φέτος πιο αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη καθώς το σχετικό ποσοστό έχει αυξηθεί σε 39% σε σύγκριση με 26% που καταγράφηκε πέρυσι. 

Οι CEOs σχεδιάζουν να εφαρμόσουν μια σειρά από δραστηριότητες αναδιάρθρωσης για την επιχείρηση τους επόμενους 12 μήνες, προσβλέποντας κυρίως σε επίτευξη μιας στρατηγικής συμμαχίας ή κοινοπραξίας, ενώ περικοπές των δαπανών συνεχίζουν να τους απασχολούν σε μικρότερο όμως βαθμό σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. 

Τα τοπικά αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας παρουσιάστηκαν από το Φίλιππο Σώσειλο, Συνέταιρο, Υπεύθυνο Συμβουλετικών Υπηρεσιών στην PwC Κύπρου. 

Στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κυπρου, Ευγένιος Ευγενίου ανέφερε ότι η «αισιοδοξία που καταγράφεται στην έρευνα πηγάζει από τις ενδείξεις σταθεροποίησης που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία. 
Στην παγκόσμια έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1,300 CEOs από 77 χώρες. 

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024