Η Cadillac επιστρέφει με επένδυση $12 δις

Η General Motors Co, δεν πτοείτε από τις εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις της Cadillac τα τελευταία χρόνια κι αποφάσισε να επενδύσει έως και $12 δις για την αναγέννηση της μάρκας πολυτελών οχημάτων με στόχο να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας.

Όπως ανακοινώθηκε νέος CEO της Cadillac αναλαμβάνει ο Johan de Nysschen με στόχο να διαχειριστεί το budget των 12 $δις τα επόμενα 5 χρόνια και να επαναφέρει την μάρκα σε δρόμο κερδοφορίας.  Ο de Nysschen έχει να επιδείξει την αναγέννηση της Audi στην αμερικάνικη αγορά καθώς επίσης και εξίσου καλά αποτελέσματα στο project Infinity της Nissan.

Τα τελευταία χρόνια η Cadillac βρίσκεται σε συνεχή φθίνουσα πορεία κι ενώ τα πολυτελή αυτοκίνητα σημειώνουν αξιοσημείωτη αύξηση στις πωλήσεις την τελευταία διετία. Τα πολυτελή αυτοκίνητα καταλαμβάνουν παγκοσμίως μόλις το 10% του μεριδίου αγοράς των 100 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πωλούνται.

Την ίδια ώρα όμως αποφέρουν 50% των κερδών για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Στόχος της GM είναι μέσω της Cadillac να κερδίσουν σημαντικό μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Δειτε Επισης

Σαρωτικό ντεμπούτο για τον Oliver Solberg με το Toyota GR Yaris Rally1
Αυξημένη ισχύ και ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία για το νέο Toyota bZ4X-Το πρώτο πρόγραμμα αναβάθμισής του
Η ELEMIS επίσημος συνεργάτης περιποίησης δέρματος της Aston Martin-Ανακοίνωσαν πολυετή συνεργασία
Samsung Galaxy Z Fold7: Ultra ισχυρό, ultra κομψό-Η πιο εξελιγμένη σειρά Galaxy Z
Η ΕΚΟ στήριξε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ως μέγας χορηγός για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (pics)
Η Zooki παρουσιάζει το νέο Magnesium Zooki-Ο πιο απολαυστικός τρόπος να χαλαρώσεις, να ανακάμψεις και να επαναφορτιστείς
Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Ακρόπολις, με 1η και 3η θέση στο βάθρο των νικητών
Toyota Gazoo Racing: Οδηγεί την κούρσα του WRC μετά το Ράλι Ακρόπολις
Σημαντική διάκριση για το Hyundai IONIQ 5 N… Βραβεύτηκε ως Five-Star Car
Διπλή αναγνώριση για τη Hyundai στα βραβεία Autotrader Drivers’ Choice Awards 2025