Powered by

Νέο, εντυπωσιακό κτήριο για το Facebook

Οι ολοκαίνουριρες, εντυπωσιακές, εγκαταστάσεις του Facebook στο Menlo Park, που σχεδίασε ο καταξιωμένος Καναδός αρχιτέκτονας Frank Gehry και οι συνεργάτες του, που άνοιξαν τις πόρτες τους για τους δημοσιογράφους, είναι αντάξια του ονόματος του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο.

Διαθέτουν συνολική έκταση που ξεπερνά τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα, το μεγαλύτερο ανοιχτό ενιαίο χώρο εργασίας στον κόσμο κι ένα ολόκληρο πάρκο στην οροφή τους με 400 δέντρα που, ο Mark Zuckerberg και οι συνεργάτες του, ελπίζουν ότι θα αποτελέσει σπίτι για όλα τα είδη πουλιών της περιοχής.

Μάλιστα η οροφή του κτηρίου είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να μπει χάρτης, ώστε οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες να μή χάνουν το δρόμο τους.

Παράλληλα στο εσωτερικό τους οι εγκαταστάσεις κοσμούνται από ειδικά σχεδιασμένα έργα τέχνης αλλά και πολύχρωμες γραφιστικές παρεμβάσεις σε τοίχους και επιφάνειες, που προέκυψαν από τη συνεργασία του Facebooκ με 15 ντόπιους καλλιτέχνες. Οι έντεχνες πινελιές αποτελούνται από σχέδια και graffiti, που κάνουν την εργασία εκεί ιδιαίτερα ευχάριστη, όπως συμπέραναν οι χρήστες του instagram και οι δημοσιογράφοι που ξεναγήθηκαν εκεί, και είχαν το ελεύθερο να τραβήξουν φωτογραφίες.

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Zuckerberg, o 86χρονος αρχιτέκτονας Frank Gehry, δήλωσε "Δεν ήθελε ένα design υπερβολής. Επιθυμούσε επίσης οι εγκαταστάσεις να έχουν ευελιξία και να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενη φύση της δουλειά του. Ήθελε χώρους που να διευκολύνουν τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και όχι να επιβάλλονται στην ανοιχτόμυαλη, διάφανη κουλτούρα του Facebook".

ΠΗΓΗ: lifo.gr

 

Δειτε Επισης

Η εγκατάσταση σαρωτών ασφαλείας αξίας £1 δισ. φρενάρει τα κέρδη του Χίθροου
Τραμπ: Κλείσαμε τεράστια εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία με δασμούς 15%-Ιαπωνικές επενδύσεις $550 δισ.
Βρετανικές κυρώσεις σε 135 δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας
Σύνοδος Kορυφής Ε.Ε.-Κίνας την Πέμπτη με επίκεντρο τις εμπορικές σχέσεις-Στο Πεκίνο Κόστα, Φον ντερ Λάιεν
Καθήλωση αεροσκαφών Alaska Airlines λόγω προβλημάτων συστήματων πληροφορικής
Θέλει να γίνει παράγοντας ενεργειακής ασφάλειας και κινητήρια δύναμη ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας η Βουλγαρία
Αγώνας δρόμου από Ιαπωνία για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ-Συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑΑ με σταθερή τάση για ESM και EFSF ο DBRS
Στην...αναμονή η αγορά εργασίας των ΗΠΑ-«Δεν προσλαμβάνουν, δεν απολύουν, απλώς παρακολουθούν»
Σήμα κινδύνου από ΔΝΤ για τις εμπορικές εντάσεις...Επισκιάζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές