Powered by

Νέο, εντυπωσιακό κτήριο για το Facebook

Οι ολοκαίνουριρες, εντυπωσιακές, εγκαταστάσεις του Facebook στο Menlo Park, που σχεδίασε ο καταξιωμένος Καναδός αρχιτέκτονας Frank Gehry και οι συνεργάτες του, που άνοιξαν τις πόρτες τους για τους δημοσιογράφους, είναι αντάξια του ονόματος του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο.

Διαθέτουν συνολική έκταση που ξεπερνά τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα, το μεγαλύτερο ανοιχτό ενιαίο χώρο εργασίας στον κόσμο κι ένα ολόκληρο πάρκο στην οροφή τους με 400 δέντρα που, ο Mark Zuckerberg και οι συνεργάτες του, ελπίζουν ότι θα αποτελέσει σπίτι για όλα τα είδη πουλιών της περιοχής.

Μάλιστα η οροφή του κτηρίου είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να μπει χάρτης, ώστε οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες να μή χάνουν το δρόμο τους.

Παράλληλα στο εσωτερικό τους οι εγκαταστάσεις κοσμούνται από ειδικά σχεδιασμένα έργα τέχνης αλλά και πολύχρωμες γραφιστικές παρεμβάσεις σε τοίχους και επιφάνειες, που προέκυψαν από τη συνεργασία του Facebooκ με 15 ντόπιους καλλιτέχνες. Οι έντεχνες πινελιές αποτελούνται από σχέδια και graffiti, που κάνουν την εργασία εκεί ιδιαίτερα ευχάριστη, όπως συμπέραναν οι χρήστες του instagram και οι δημοσιογράφοι που ξεναγήθηκαν εκεί, και είχαν το ελεύθερο να τραβήξουν φωτογραφίες.

Μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Zuckerberg, o 86χρονος αρχιτέκτονας Frank Gehry, δήλωσε "Δεν ήθελε ένα design υπερβολής. Επιθυμούσε επίσης οι εγκαταστάσεις να έχουν ευελιξία και να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενη φύση της δουλειά του. Ήθελε χώρους που να διευκολύνουν τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και όχι να επιβάλλονται στην ανοιχτόμυαλη, διάφανη κουλτούρα του Facebook".

ΠΗΓΗ: lifo.gr

 

Δειτε Επισης

Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες