Powered by

Προετοιμασία για να τηρηθούν χρονοδιαγράμματα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων για εξεύρεση επενδυτή στη CYTA βρίσκεται η διαδικασία αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, όπως δήλωσε ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου, ο οποίος συναντήθηκε και ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών του, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Ηροδότου ανέφερε ότι σε σχέση με τη CYTA, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας, το οποίο σημαίνει, είπε, ότι “εργαζόμαστε με τη διεύθυνση και το ΔΣ της CYTA για να δομήσουμε τη διαδικασία που θα ξεκινήσει αργότερα σε σχέση με τους επενδυτές”.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, ο κ. Ηροδότου είπε πως για τη CYTA πρέπει να εξευρεθεί και να υπογραφεί συμφωνία με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή μέχρι το τέλος του 2015. Πρόσθεσε, απαντώντας στον κατά πόσον είναι εφικτό αυτό, απάντησε πως με τον τρόπο που εργάζονται με το ΔΣ είναι εντελώς εφικτή η τήρηση του χρονοδιαγράμματος αυτού.

Σε σχέση με την ΑΗΚ, ο κ. Ηροδότου είπε πως στο παρόν στάδιο το μόνο που γίνεται είναι μια μελέτη για να εξευρεθούν οι σύμβουλοι και τίποτα περισσότερο. “Μιλούμε μόνο για μελέτη προς το παρόν, δεν έχει παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. Να έρθουν εμπειρογνώμονες, να εξετάσουν για να μας πουν κάποιες γνώμες, τίποτε άλλο δεν περιλαμβάνει το αντικείμενο των συμβούλων σε σχέση με τις προσφορές που ζητήσαμε τώρα”, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της CYTA και του 4G, ο Έφορος αναφέρθηκε στη δήλωση στην οποία προέβη ο Οργανισμός, πως δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση και πως τα πάντα προχωρούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα της CYTA.

Πέραν αυτού, συνέχισε, σύμφωνα με το Νόμο, ούτε ο Έφορος, ούτε η διυπουργική επιτροπή μπορούν να καθυστερήσουν ή να μπλοκάρουν οποιαδήποτε διαδικασία. “Νομικά, ούτε την έγκριση, ούτε τη συμφωνία, ούτε τη συγκατάθεση χρειάζεται το ΔΣ οποιουδήποτε φορέα υποκείμενου σε αποκρατικοποίηση”, είπε και κατέληξε λέγοντας ότι το θέμα ξεκαθαρίστηκε με την ίδια την επίσημη δήλωση της CYTA.

Δειτε Επισης

Συμφωνία σταθμός για την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Κίνα-Κέρδη για το επιχειρείν
Τμήμα Φορολογίας: Στη διάθεση του κοινού η αναβαθμισμένη έκδοση του νέου Tax For All
Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της επόμενης τριετίας-Τα ποσά που θα διατεθούν ανά Υπουργείο
Προώθηση της Κύπρου στην Κίνα ως προορισμού επενδύσεων και παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών
Με άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Μελέτη για την επιδοματική πολιτική του κράτους και τις υπηρεσίες που παρέχονται-42 διαφορετικά επιδόματα
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ΣΠΟΔ τον Αύγουστο με ετήσια αύξηση 0,8%
Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ο εκλεκτός Χριστοδουλίδη για Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας
Η πορεία της οικονομίας μέχρι το 2027-Πώς θα διαμορφωθούν ρυθμός ανάπτυξης, δημόσιο χρέος και ανεργία
Ανοδικά άρχισε η βδομάδα στο ΧΑΚ