Powered by

Στην τελική ευθεία η νέα οδηγία για αναδιαρθρώσεις δανείων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η νέα οδηγία για αναδιαρθρώσεις δανείων. Προσπάθεια όπως περί τα μέσα Μαρτίου τεθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) για έγκριση η αναθεωρημένη οδηγία της ΚΤ προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε σχέση με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης δανείων, καταβάλλουν οι τεχνοκράτες της Τράπεζας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, "έχουν ληφθεί τα σχόλια της Τρόικας και των εμπλεκόμενων φορέων" επί της νέας οδηγίας (Κώδικα Συμπεριφοράς) που επεξεργάζεται η ΚΤ και στο παρόν στάδιο μελετάται το τί θα ενσωματωθεί σε αυτήν. 

Προσπάθεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι όπως η νέα οδηγία ολοκληρωθεί σύντομα έτσι ώστε να κατατεθεί σε συνεδρία του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, ο αναθεωρημένος Κώδικας Συμπεριφοράς θα στοχεύει στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι τροποποιήσεις που θα επέλθουν σε αυτόν θα πρέπει να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της όλης διαδικασίας αναδιάρθρωσης των δανείων, συμπεριλαμβανομένων του προσδιορισμού συγκεκριμένων διαδικαστικών βημάτων και συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Η νέα οδηγία της ΚΤ θα έπρεπε να είχε εγκριθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2014, σύμφωνα με το μνημόνιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου
Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Ετήσια αύξηση 1,34% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
Επιβεβαίωση θετικής πορείας της κυπριακής αγοράς εργασίας και με σφραγίδα Eurostat-Ικανοποίηση Παναγιώτου
Πράσινο από Υπουργικό στο ν/σ για ωφελήματα αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων-Ποιες οι διαφοροποιήσεις
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο