Αναγκαιότητα η μείωση επιτοκίων Συνεργατισμού

Η επιτροπεία της ΣΚΤ, μετά από βαθύ προβληματισμό, μελέτη και μια έντονη αίσθηση κοινωνικής ευθύνης, αποφάσισε την δραστική και ουσιαστική μείωση των Δανειστικών Επιτοκίων του Συνεργατισμού από την 1η Μαρτίου 2015.
Η απόφαση αυτή συνιστά από μόνη της, στις παρούσες δραματικές συνθήκες , μια πρωτοφανή και ιστορική απόφαση, της οποίας τα θετικά αποτελέσματα γρήγορα θα  εμφανιστούν, στην οικονομία και στην κοινωνία.

Το Συνεργατικό Πιστωτικό Κίνημα, διαισθανόμενο πλήρως τις ιστορικές , κοινωνικές και εθνικές του ευθύνες, μπήκε ξανά στην πρωτοπορία όπως η μοίρα του το καθορίζει  και δείχνει καθαρά το δρόμο της τιμής και του χρέους, χωρίς να υπολογίζει πρώτιστα τα προσωρινά κέρδη και τα εισοδήματα αλλά τα μακροπρόθεσμα κοινωνικά και γιατί όχι Συνεργατικά οφέλη και εισοδήματα.

Η απόφαση του Συνεργατισμού  για δραστική μείωση των δανειστικών επιτοκίων, δηλώνει ακόμα μια φορά ξεκάθαρα, την διαχρονική, κοινωνική , οικονομική και εθνική ευαισθησία και ευθύνη του Συνεργατισμού έναντι του λαού και της πατρίδας μας.

Ο Συνεργατισμός όντας ένα ευαίσθητο κοινωνικο-οικονομικό κίνημα, πάντοτε παρακολουθά με ηρεμία, ψυχραιμία, υπομονή αλλά ταυτόχρονα και με απέραντη ευθύνη και αποφασιστικότητα, την κατάσταση στην κυπριακή κοινωνία και οικονομία.

Η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τον λαό και τον τόπο μας, η μεγάλη προσπάθεια επιβίωσης μεγάλης μερίδας του λαού μας , η  ανασφάλεια, η οργή, η αγωνία και απόγνωση  χιλιάδων συμπατριωτών μας , η απελπισία χιλιάδων ανέργων και η απέραντη αγωνία και αβεβαιότητα χιλιάδων ανθρώπων που παλεύουν να επιβιώσουν κάτω από  υποχρεώσεις και τα Δάνεια, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ανάπτυξη η οποία καθυστερεί να  εμφανισθεί , είναι στο επίκεντρο της προσοχής της σκέψης και των ενεργειών της ηγεσίας του Συνεργατισμού. Ο Συνεργατισμός βιώνει μαζί με την κοινωνία τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης, διότι και ο ίδιος αποτελεί  κυρίαρχο θεμελιώδες στοιχείο της.

Αποφασιστικά και δυναμικά ο Συνεργατισμός αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, προχώρησε στην  μεγάλη ριζοσπαστική απόφαση, να μειώσει δραστικά τα δανειστικά επιτόκια, σε επίπεδα επιτοκίων της Ευρωζώνης.

Η στρατηγική αυτή επιλογή του Συνεργατισμού  χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από όλα τα μέλη και πελάτες του και από όλη γενικά την κοινωνία.

Αξιολογείται από όλους ως μια σημαντική και πρωτοποριακή προσπάθεια , του Συνεργατισμού να βοηθήσει τους Δανειολήπτες όλων των  κατηγοριών, των Εξυπηρετούμενων και μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, καθώς και των νέων Δανειοληπτών, βοηθώντας έτσι την πολυπόθητη επανεκκίνηση  της κυπριακής οικονομίας και σηματοδοτώντας δειλά – δειλά την αρχή της Ανάπτυξης.
Η απόφαση ελαφρύνει αποφασιστικά και πλούσια αυτούς οι οποίοι με δυσκολία εξυπηρετούν τα Δάνεια τους, αλλά χρειάζονται στήριξη , δίδει μεγάλα κίνητρα σ’ αυτούς οι οποίοι λόγω της δύσκολης κατάστασης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα Δάνεια τους και με την μείωση των επιτοκίων, προσδοκούν  μέσα από τις βιώσιμες πλέον Αναδιαρθρώσεις να εξυπηρετήσουν τα Δάνεια τους. Κύριος στρατηγικός στόχος η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στον Συνεργατισμό.

Η μεγάλη μείωση των Δανειστικών  Επιτοκίων του Συνεργατισμού, ενθαρρύνει πλέον τους πολίτες, να επενδύσουν σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα επιθυμούν με πολύ χαμηλό κόστος, βοηθώντας έτσι στην πολυπόθητη επανεκκίνηση της οικονομίας της πατρίδας μας.

Οι αποφάσεις του Συνεργατισμού είναι πλουραλιστικές , ρεαλιστικές, βαθυστόχαστες, εποικοδομητικές και αποτελεσματικές. Κινούνται προς όλες τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους και κατευθύνσεις  αγκαλιάζουν δε με σεβασμό, ολόκληρο το οικονομικό και κοινωνικό οικοδόμημα της πατρίδας μας.

Οι σημαντικές αποφάσεις της επιτροπείας του ΣΚΤ μας υπενθυμίζουν το ρόλο και την αποστολή του Συνεργατισμού στις σύγχρονες δραματικές εποχές.

Δηλώνουν σε όλους, ότι ο Συνεργατισμός είναι μια μοναδική, ξεχωριστή τραπεζική επιλογή για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες. Ο Συνεργατισμός  έχει διαχρονικά μερικά μοναδικά και αξεπέραστα χαρακτηριστικά, τα οποία τον καθιστούν ισχυρό , όταν όμως αυτά τα στοιχεία αλλοιωθούν , τον μετατρέπουν ανίσχυρο ουραγό και παθητικό παρατηρητή των οικονομικών και κοινωνικών Εξελίξεων.

Ο Συνεργατισμός παρ’ όλα τα δραματικά γεγονότα και τις αλλαγές που ακολούθησαν, στέλλει το σαφές μήνυμα στην κοινωνία ότι βασική προσπάθεια του είναι η διατήρηση του ανθρωποκεντρικού του χαρακτήρα. Αυτή την ακαταμάχητη ανθρωπιστική δύναμη πάνω στην οποία έκτισε  τις επιτυχίες του. Η ανθρώπινη προσέγγιση, η αλληλεγγύη, η ευαισθησία , η κοινωνική δικαιοσύνη, η ανθρωπιά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κινήματος του Συνεργατισμού. Οι Συνεργατικές  εταιρείες θα παραμείνουν χώροι φιλικοί στον άνθρωπο και ευαίσθητοι στις ανάγκες και αγωνίες του.

Οι Συνεργατικές Εταιρείες, θα παραμείνουν χώροι ζεστασιάς, κατανόησης και συμπόνιας.
Οι Συνεργατικές Εταιρείες θα παραμείνουν χώροι ευχάριστης υποδοχής για κάθε άνθρωπο.
Ο κόσμος εμπιστεύεται τον Συνεργατισμό και σ’ αυτές τις εξαιρετικές δύσκολες εποχές , ο  Συνεργατισμός αποδεικνύει ότι σέβεται και τις  ρίζες του και την υπερήφανη ιστορική διαδρομή του.
Σέβεται και νοιάζεται για τους ανθρώπους και την κοινωνία. Σέβεται και νοιάζεται για την πατρίδα και την πρόοδο της.
Αυτός είναι ο Συνεργατισμός. Ίδιες Ρίζες. Ίδιες Αξίες. Νέα προοπτική.

 

Δειτε Επισης

Πώς η βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να αναζωογονήσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας
Οι ποινές χάδι και οι παράνομοι, που γίνονται σφετεριστές
Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία