Food RΑΜ Trading: Στην τοπική και διεθνή αγορά τροφίμων

Βασιζόμενη στην καινοτομία δραστηριοποιείται στην τοπική και διεθνή αγορά τροφίμων.

Η εταιρεία Food RΑΜ Trading Ltd προσφέρει υψηλής προσαρμοστικότητας α’ ύλες, βελτιωτικά και λύσεις για τελικά προϊόντα. 

Όπως τόνισε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Φραντζιάς, πελάτες της αποτελούν βιομηχανίες που παράγουν είδη ζαχαροπλαστικής, αρτοβιομηχανίες και βιομηχανίες φρουτοποτών, παγωτών και άλλα. «Στα 25 χρόνια πορείας από την ίδρυσή μας, βοηθήσαμε τους πελάτες μας στην τοπική και διεθνή αγορά να παραγάγουν νέα και βελτιωμένα προϊόντα, τα οποία τους κατέστησαν πιο ανταγωνιστικούς και πολλές φορές συνέβαλλαν στην επιβίωσή τους», σημείωσε. Όπως είπε, η επιτυχία της έγκειται στις γνώσεις, στην εμπιστοσύνη και στη φιλοσοφία «Μαζί μπορούμε καλύτερα», η οποία συχνά λειτουργεί ως προέκταση του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αυτά αφορούν στη μικρή, φθίνουσα τοπική αγορά, η οποία προκαλεί περιορισμό στην επέκταση της εταιρείας, αλλά και στον διεθνή ανταγωνισμό, αφού κολοσσοί διαθέτουν ευρύ δίκτυο και συνεργάτες, με παρουσία με αντιπροσώπους σε κάθε χώρα, δυναμική συμμετοχή σε εκθέσεις, διαφήμιση και χαμηλές τιμές. «Όλα αυτά καθιστούν πολύ δύσκολο τον ανταγωνισμό λόγω του μεγέθους των αγορών, αλλά και του ψηλού μεταφορικού κόστους. Με μόνα όπλα την καινοτομία, την ανάπτυξη προϊόντων “tailor made” και την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλουν οι πελάτες μας, προχωρούμε σε μια συνεχή ανοδική πορεία», ανέφερε.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Φραντζιάς, η Food RAM βασίζεται στην καινοτομία. Συγκεκριμένα: «Έχουμε αναπτύξει τη φιλοσοφία “Together we can make it better”, όπου προσφέρουμε ταυτόχρονα τεχνικές γνώσεις και προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να προσθέτουμε αξία στον πελάτη μας, την οποία δεν πληρώνει κι αυτό είναι κάτι που εκτιμάει. Επιπλέον, έχουμε καταφέρει μέσα από πολλές προσπάθειες να δημιουργήσουμε προϊόντα, τα οποία μπορούν να ανταγωνιστούν σε ποιότητα επάξια προϊόντων εταιρειών- κολοσσών. Επίσης, μέσα από την ίδια διαδικασία έχουμε πετύχει ανταγωνιστικές τιμές».

Οι προσπάθειες της εταιρείας έχουν επιβραβευτεί, με πρώτη την επιβράβευση από τα European Business Awards. «Μάς κατέταξαν ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης, αφού πληρούσαμε τα βασικά τους κριτήρια επιλογής: 1) Επιτυχημένης εταιρείας 2) Καινοτόμου εταιρείας 3) Εταιρικής ηθικής», επεσήμανε.

Επιπλέον, κέρδισε τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο του National Champion στην κατηγορία της Καινοτομίας. «Αυτός ο τίτλος αποτελεί για την κάθε επιχείρηση, μια επαγγελματική καταξίωση», τόνισε ο κ. Φραντζιάς. Ακολούθησε η διάκριση από το Υπουργείο Εμπορίου και το ΚΕΒΕ, με την απονομή του Παγκύπριου βραβείου Εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων. Η τιμητική βράβευση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη. 

Το μέλλον εμφανίζεται ευοίωνο, καθώς η εταιρεία προγραμματίζει: 
•    Τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής με μεγαλύτερη απόδοση και τεχνολογικά αναβαθμισμένη.
•    Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός ευρείας κλίμακας δικτύου προώθησης των προϊόντων, το οποίο να καλύπτει μεγαλύτερο αριθμό χωρών- με συνεισφορά στην περαιτέρω εξάπλωση κι εδραίωση της εταιρείας.   
•    Στην περαιτέρω ενίσχυση κι αναβάθμιση της έρευνας και καινοτομίας στο εργαστήριό της.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1991. Σήμερα εργοδοτεί 12 άτομα και τρεις εξωτερικούς συνεργάτες στις πωλήσεις του εξωτερικού. Μεγάλη σημασία δίνεται στο εργαστήριο ανάπτυξης νέων προϊόντων όπου απασχολούνται τέσσερις επιστήμονες του κλάδου της Χημείας και Τεχνολογίας τροφίμων. Το 65% του τζίρου της αποτελούν οι εξαγωγές σε χώρες της Μέσης κι Άπω Ανατολής, καθώς και σε χώρες της Αφρικής. Εδρεύει σε ιδιόκτητη μονάδα στη βιοτεχνική περιοχή Λακατάμειας.

Δειτε Επισης

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της PadelPro στη Λευκωσία-Άνοιξαν και επίσημα τις πόρτες τους στο κοινό(pics)
CNP Ασφαλιστική: Τέταρτη διάλεξη για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία
Επιχειρηματική αποστολή ΚΕΒΕ σε Μπρατισλάβα και Πράγα-Οι τομείς που θα επικεντρωθεί
Στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου ο Καθηγητής Σ. Μιχαηλίδης του Κέντρου Αριστείας «Ερατοσθένης»
ΙΚΥΚ: Υποτροφίες σε Κύπριες για σπουδες στη ναυτιλία, την καινοτομία και την τεχνολογία
Στον β’ πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ ξεναγήθηκε η Υπουργός Παιδείας-Ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου Zhejiang-Ποιους τομείς αφορά
METRO Supermarkets: Εκστρατεία συλλογής τροφών για ζώα
Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Το απόρρητο και η ασφάλεια
Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία