Powered by

ΠΟΒΕΚ: Επικρατεί αναρχία στις παραλίες

Για πλήγμα στον τουρισμό από την «αναρχία» στις παραλίες προειδοποιούν  η ΠΟΒΕΚ και οι παροχείς υπηρεσιών στην παραλία. Κατηγορούν την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές ότι δεν μερίμνησαν έγκαιρα και έγκυρα για την ομαλή μετάβαση στο νέο νομικό καθεστώς χρήσης των παραλιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΒΕΚ και του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ειδών Προσφοράς Υπηρεσιών στην Παραλία, «αν η κατάσταση αυτή αφεθεί ως έχει, ένας ευαίσθητος τομέας που είναι ο τουρισμός θα δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα σε μια δύσκολη για τον τόπο μας περίοδο».

«Η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, χωρίς εγκεκριμένα ή έστω επικαιροποιημένα σχέδια χρήσης των παραλιών, παρέλειψε να καθορίσει, όπως όφειλε, τα νενομισμένα δικαιώματα και ούτε εξέδωσε τις κατά νόμο αναγκαίες καθοδηγητικές οδηγίες που προνοούνται στη νέα νομοθεσία» προστίθεται.

Σύμφωνα με την ΠΟΒΕΚ και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ειδών Προσφοράς Υπηρεσιών στην Παραλία, βρισκόμαστε ήδη στην αρχή της νέας τουριστικής περιόδου και οι τοπικές αρχές αυτοσχεδιάζουν χωρίς να έχουν αποφασίσει πώς θα ενεργήσουν, ενώ άλλες έχουν προκηρύξει προσφορές αμφιλεγόμενης εγκυρότητας και άλλες εξεδήλωσαν την επιθυμία, χωρίς τα αναγκαία νομικά πλαίσια, να εκμεταλλευτούν οι ίδιες τις παραλίες.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι τοπικές αρχές προσλαμβάνουν παράνομα προσωπικό ή χρησιμοποιούν, χωρίς εξουσιοδότηση, τις υπηρεσίες ναυαγοσωστών και προκηρύσσουν προσφορές που βρίσκονται σε αντίθεση με βασικές αρχές του διοικητικού δικαίου.

«Την αναρχία αυτή και ότι αυτό προοιωνίζει για τον τουρισμό μας, υποδείξαμε έγκαιρα εκ μέρους των μελών μας, χωρίς εντούτοις κανένα αποτέλεσμα ή ανταπόκριση από τους αρμόδιους» προστίθεται, και σημειώνεται ότι ορισμένες τοπικές αρχές δεν απαντούν καν στα γραπτά διαβήματα που γίνονται.

Καταγράφονται επίσης οι επισημάνσεις του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών την ανάληψη των αναγκαίων ενεργειών, χωρίς, όπως αναφέρεται, κανένα ως τώρα αποτέλεσμα.

«Τα πράγματα βρίσκονται, δυστυχώς, εκτός ελέγχου και έχουν αφεθεί στον ετσιθελισμό αρμοδίων και αναρμοδίων» συμπληρώνεται.

Με την  ανακοίνωση καλούνται οι αρμόδιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και έστω και την υστάτη να σεβαστούν τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας. Εκφράζεται παράλληλα η ετοιμότητα επαγγελματιών να σεβαστούν τις νέες ρυθμίσεις και μέσα από διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες να διεκδικήσουν το δικαίωμα προσφοράς υπηρεσιών στις παραλίες.

Καλούμε τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τη Βουλή να πάρει τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα για τη σωστή εφαρμογή των Νόμων που ψηφίζει, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Κονδύλι €500.000 στον προϋπολογισμό του 2025 για αναβάθμιση των παραλιών
Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Οι ξένοι παίκτες που ποντάρουν στην Κύπρο και η επιδίωξη της διαχειρίστριας εταιρείας για τα δορυφορικά καζίνο