Delek: Σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη»

Τους σχεδιασμούς που κάνει η Delek Driling με Noble και Avner για το οικόπεδο «Αφροδίτη» ανακοίνωσε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ. Όπως παρουσιάζει ο «Φιλελεύθερος», προβλέπεται πλωτή μονάδα άντλησης και αποθήκευσης, που θα αγοραστεί ή ενοικιαστεί για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» με την πρώτη ροή φυσικού αερίου να υπολογίζεται περίπου το 2020, με ημερήσια παραγωγή της τάξης των 800 εκατ. κυβικών ποδών.
 
Τα δικαιώματα της Κύπρου κυμαίνονται, ανάλογα με την ημερήσια παραγωγή, από το 60% έως το 83% των εσόδων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ημερήσια παραγωγή του κοιτάσματος «Αφροδίτη» καθορίζεται στα 800 εκατ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως. Με βάση την παραγωγή αυτή, το ποσοστό της Δημοκρατίας θα πλησιάζει στο 70%.

Όπως αναφέρεται, αυτό σημαίνει ότι, αν διατίθεται όλη η ποσότητα, με βάση τις σημερινές διεθνείς τιμές, η Δημοκρατία θα εισπράττει από το «Αφροδίτη», περίπου 1,5 εκατ. δολάρια την ημέρα ή περίπου $550 εκατ. ετησίως για 25 χρόνια περίπου, από τα οποία θα αφαιρούνται σταδιακά τα έξοδα και υπολογίζεται ότι αυτό θα γίνει μετά το 2020.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2015, θα ληφθεί και απόφαση για το αν θα γίνει στο «12» και γεώτρηση για πετρέλαιο.

Δειτε Επισης

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο-Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές
Κέρδη 1% για το πετρέλαιο με οδηγό την αισιοδοξία για επίτευξη εμπορικών συμφωνιών
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Συνεχίζεται το πτωτικό σερί των τιμών πετρελαίου-Στα $68,51 το brent, στα $65,25 το αμερικανικό αργό
Στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου-Στο επίκεντρο η πορεία ανάπτυξης «Κρόνου» και «Αφροδίτης»
Δύσκολη περίοδος για την ενεργειακή επάρκεια-«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα παραγωγής»
Morgan Stanley: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου
Άνοδος 1,5% στις τιμές πετρελαίου λόγω γεωπολιτικού ρίσκου και περιορισμένων αποθεμάτων
Στέλνει μήνυμα για την ηλεκτρική διασύνδεση η Κομισιόν-«Πλήρως αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση του GSI»
ΟΠΕΚ: Αυτά είναι τα τρία κρίσιμα σημεία για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πράσινη μετάβαση