Powered by

Αθλητικός τουρισμός 30 εκατ. ευρώ

Τριάντα εκατομμύρια και κάτι (30.5 εκ.)  είναι τα έσοδα που εισρέουν στα κυπριακά ταμεία από διαφόρους ξένους αθλητές που επισκέπτονται το νησί μας είτε για συμμετοχή σε αγώνες, είτε για προετοιμασία στο νησί μας.  Όχι μόνο αθλητές, αλλά και επισκέπτες επιλέγουν το νησί μας για να παρακολουθήσουν κάποιο άθλημα και ειδικά ποδοσφαιρικούς αγώνες- ευρωπαϊκούς- που διεξάγονται στην Κύπρο. 
 
Έρευνα του ΚΟΤ κατέδειξε ότι το 2013 επισκέφτηκαν το νησί μας στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού 20.803 άτομα. Η έρευνα περιλαμβάνει αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, ποδηλασία, αθλήματα υγρού στίβου, στίβου (συμπεριλαμβάνεται ο μαραθώνιος) και καταδύσεις.

Το ποδόσφαιρο ήταν πρώτο στη λίστα των προτιμήσεων των τουριστών σε ποσοστό 34%, ακολουθούν οι καταδύσεις με 21%,  η ποδηλασία με 17% και η κολύμβηση 15%. Ο μέσος όρος διανυκτέρευσης είναι 11.2 νύκτες. Οι κυριότερες χώρες προέλευσης των τουριστών είναι η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία και Φινλανδία.

Η Αγία Νάπα και η Λάρνακα φιλοξενούν τις περισσότερες ποδοσφαιρικές ομάδες- περιοχές που υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα για προπονήσεις, η Πάφος τις ομάδες κολύμβησης- όπου υπάρχουν δύο διαθέσιμα κολυμβητήρια για προπονήσεις. 

Οι ποδηλάτες προτιμούν τη Λάρνακα και τη Λεμεσό λόγω του σύνθετου ανάγλυφου του οδοστρώματος. Οι δύτες προτιμούν τη Λάρνακα λόγω του ναυαγίου του Ζηνοβία. 

Ο ΚΟΤ δίνει σημασία στον αθλητικό τουρισμό αναγνωρίζοντας ότι την περίοδο Φεβρουαρίου- Απριλίου επισκέπτονται την Κύπρο χιλιάδες άτομα και με αυτό τον τρόπο απαμβλύνεται το πρόβλημα της εποχικότητας.

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Κονδύλι €500.000 στον προϋπολογισμό του 2025 για αναβάθμιση των παραλιών
Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Οι ξένοι παίκτες που ποντάρουν στην Κύπρο και η επιδίωξη της διαχειρίστριας εταιρείας για τα δορυφορικά καζίνο