Credit Suisse: Και αποχωρεί και μειωμένες απολαβές ο CEO

Ο όμιλος Credit Suisse Group AG δήλωσε την Παρασκευή ότι ο απελθών CEO της Brady Dougan, δέχτηκε μείωση του μισθού του για το 2014, μία χρονιά στην οποία η ελβετική τράπεζα δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τα κέρδη της λόγω νομικών περιπετειών.

Η Credit Suisse που εδρεύει στη Ζυρίχη, δήλωσε πως ο κ. Dougan, ο οποίος ηγείται της τράπεζας από το 2007 και πρόκειται να αποχωρήσει στο τέλος του Ιουνίου, πήρε 9,7 εκατ. ελβετικά φράγκα (9,8 εκατ. δολάρια) σαν μισθό για το 2014, ενώ το 2013 είχε πάρει 9,79 εκατ.

Η Credit Suisse δήλωσε νωρίτερα αυτόν το μήνα, πως τον κ. Dougan πρόκειται να διαδεχθεί ο Tidjane Thiam, ο οποίος αυτή τη στιγμή ηγείται του βρετανικού ομίλου Prudential PLC.

O κ. Thiam θα συμμετάσχει σε ένα ενδεκαμελές εκτελεστικό συμβούλιο, το οποίο αμείφθηκε με το ποσό των 64,06 εκατ. ελβετικών φράγκων το 2014, συγκριτικά με τα 64,77 του 2013.

Η Credit Suisse είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του κ. Dougan, επρόκειτο να δεχτούν μείωση της τάξης του 20% στα μπόνους τους την περασμένη χρονιά, μετά από τον συμβιβασμό της τράπεζας τον περασμένο Μάιο, όταν αμερικάνική έρευνα προσπάθησε να εξακριβώσει εάν η τράπεζα είχε βοηθήσει Αμερικάνους πελάτες της να φοροδιαφύγουν.

Η Credit Suisse συμφώνησε να πληρώσει 2,7 δισ. δολάρια για να φτάσει σε συμβιβασμό, καθώς και να αποδεχτεί τις κακουργηματικές κατηγορίες περί της συνομωσίας με στόχο τη φοροδιαφυγή.

Συνολικά, η τράπεζα δήλωσε πτώση των καθαρών κερδών της κατά 19% το 2014 σε σύγκριση με το 2013, παρά την αύξηση 2% των καθαρών εσόδων της.


Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός