ΚΤ: Διαγωνισμός για αναμνηστικό κέρμα €2

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοινώνει διαγωνισμό που προκηρύσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη φιλοτέχνηση σχεδίου για αναμνηστικό κέρμα ονομαστικής αξίας €2 που θα εκδοθεί το 2015 με την ευκαιρία των τριαντάχρονων της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό πρέπει να είναι επαγγελματικού επιπέδου και να υποβληθούν σε κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΚΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 30ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ». Τελευταία προθεσμία συμμετοχής/υποβολής σχεδίου είναι η Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 11:00 π.μ..

Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιέχει ξεχωριστό κλειστό φάκελο στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφονται τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου (όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο) και ο οποίος θα περιέχει το/α σχέδιο/α του καλλιτέχνη. Ο φάκελος μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομικώς στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, Λεωφόρος Κέννεντυ 80, 1076 Λευκωσία ή Τ.Θ. 25529, 1395 Λευκωσία ή να παραδοθεί δια χειρός στην Υπηρεσία Ταμειακών Συναλλαγών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Συμμετοχές μέσω ταχυδρομείου πρέπει να υποβληθούν έγκαιρα ώστε να φθάσουν στην Κεντρική Τράπεζα μέχρι την ως άνω καθορισθείσα ημερομηνία και ώρα.

Οι συμμετοχές και τα σχέδια θα πρέπει να πληρούν τους όρους του διαγωνισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές του κέρματος που καταγράφονται στο "Συνημμένο 1 - Specifications". Σημειώνεται ότι το προτεινόμενο σχέδιο δεν πρέπει να φέρει τα αρχικά του καλλιτέχνη. Επιπρόσθετα, ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει και υπογράψει δήλωση περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας ως το "Συνημμένο 2 - Declaration", την οποία να τοποθετήσει εντός του φακέλου συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι συμμετοχές για το καλλιτεχνικό σχέδιο θα γίνονται αποδεκτές από κατ’ εξοχήν επαγγελματίες καλλιτέχνες.

Η προεπιλογή των πέντε επικρατέστερων σχεδίων θα γίνει εντός του τρέχοντος μηνός από επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από δύο καλλιτέχνες που δεν θα έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό, την πρόεδρο της Yπεπιτροπής της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιας για τα κέρματα ευρώ και εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επιλογή του τελικού σχεδίου θα γίνει από τους πολίτες και κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Μάιο, μέσω ψηφοφορίας στο διαδίκτυο την οποία θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το έπαθλο για το σχέδιο που θα κερδίσει προγραμματίζεται να είναι ένα πολιτιστικό ταξίδι στο Μιλάνο για δύο άτομα.

Διευκρινίσεις μπορούν να ζητούνται από την Υπηρεσία Ταμειακών Συναλλαγών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τηλ. 22714322, 22714176 και 22714152.

Δειτε Επισης

ΕΚΟ Κύπρου: Στον πρώτο νικητή του νέου EKO Smile App διαγωνισμού τα κλειδιά της Mercedes-Benz GLA 180
Deloitte ποδηλατικός γύρος Λεμεσού: Εκατοντάδες ποδηλάτες κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης
Κύπριος επιχειρηματίας στηρίζει εμβληματική μουσική παράσταση που ανεβαίνει στο Ηρώδειο για καλό σκοπό
Εννέα κορυφαίοι αθλητές ενώνουν δυνάμεις με το Simba Animal Aid Cyprus και τη φωτογράφο Μαρίνα Σιακόλα
Ομαδική έκθεση «Metamorphosis» στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο
Ελληνική Τράπεζα και PwC Cyprus γιόρτασαν τη γυναίκα στη Διπλωματία στην αυλή του Hamam Omeye (pics)
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο American Medical Center-Μάγεψε ασθενείς και προσωπικό(pics)
«Λύμπια Καλοκαίρι 2024» powered by Epic... Ένα Epic μουσικό καλοκαίρι ξεκινάει με υπέροχες συναυλίες
Le Sundeck Robuchon: Το εντυπωσιακό Grand Opening Summer Party
Μαγευτικές καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στη Lidl Food Academy