Powered by

Οι Γερμανοί ξανάρχονται;

Το μεγάλο στοίχημα που αφορά στην αύξηση -και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό- αφίξεων από τη Γερμανία, επιδιώκει να κερδίσει η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου το 2015. Σημαντικές επαφές θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης ITB Berlin 2015. Ο στόχος ενίσχυσης των γερμανικών αφίξεων συνδέεται και με τα μηνύματα για μεγάλη πτώση από τη ρωσική αγορά, που εκτός έκτακτων δράσεων, συμφωνιών και ίσως κάποιων ευνοϊκών διεθνών εξελίξεων υπολογίζεται από 20% έως 50%.

Το 2014 έφτασαν στη Κύπρο 86.394 Γερμανοί τουρίστες, αριθμός που αξιολογείται χαμηλός για μια αγορά που διακινεί πέραν των 10 εκατ. ατόμων ετησίως για τουριστικούς σκοπούς. Εξάλλου, προ δεκαετίας η γερμανική αγορά διοχέτευε στην Κύπρο πέραν των 200 χιλιάδων τουριστών ετησίως.

Στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, η οποία αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές συνάξεις για τον παγκόσμιο χώρο του τουρισμού, θα βρεθούν από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου στελέχη από τον ΚΟΤ, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης καθώς και ιδιώτες που ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου (ξενοδόχοι, διοργανωτές ταξιδίων και φορείς όπως ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ).

Το αρνητικό στην έκθεση του Βερολίνου αναφορικά με τον τουρισμό του τρέχοντος έτους για την Κύπρου, είναι πως στη γερμανική έκθεση θα γίνουν επαφές κυρίως για τον χειμώνα του 2015 και την καλοκαιρινή σεζόν του 2016. Στα θετικά εντάσσεται το γεγονός πως στην ITB Berlin βρίσκονται πολλοί διοργανωτές ταξιδίων και από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων Βρετανοί αλλά και από σημαντικές αγορές όπως των σκανδιναβικών χωρών. Με βάση αυτά τα δεδομένα θα γίνουν πολλές επαφές με tour operators όπως η TUI και η Thomas Cook.

Την ίδια ώρα σημαντικές είναι οι επαφές που θα γίνουν και στη ρωσική πρωτεύουσα κατά την τοπική, εξίσου σημαντική για την Κύπρο, τουριστική έκθεση ITM που θα πραγματοποιηθεί 14 με 17 Μαρτίου. Στη μοσχοβίτικη τουριστική έκθεση θα συζητηθεί το πλάνο τουριστικών πρακτόρων που συνεργάζονται με την Κύπρο, αναφορικά με το 2015. Οι Ρώσοι κλείνουν τα τουριστικά τους πακέτα αργότερα από τους Ευρωπαίους, θεωρούνται μάλιστα της τελευταίας στιγμής, ενώ η εταιρεία Biblio Globus (που φέρνει στην Κύπρο το μεγαλύτερο κομμάτι από τη ρωσική πίτα αφίξεων στην Κύπρο) έχει εκφράσει πρόθεση για σημαντική παρουσία και για αυτή τη χρονιά.

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Κονδύλι €500.000 στον προϋπολογισμό του 2025 για αναβάθμιση των παραλιών
Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Cyprus Airways: Ανακοίνωσε ναύλα για business class από €150
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας