Powered by

Πραγματικότητα ο τεχνητός ύφαλος στην Αγία Νάπα

Το πρώτο μέρος της δημιουργίας του τεχνητού υφάλου στην Αγία Νάπα στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο, ο οποίος ανέβασε και σχετικά φωτογραφία στο Facebook, ευχαριστώντας τον κόσμο για την παρουσία και τη στήριξη που επιδεικνύει.

Πρόκειται για τον πέμπτο τεχνητό ύφαλο που κατασκευάζεται στην Κύπρο, αφού έχουν ήδη βυθιστεί πλοία στο Παραλίμνι, την Πάφο, τη Λεμεσό. 

Το Σάββατο 28 Φεβρουρίου έγινε η πόντιση του σκάφους «Κερύνεια», το οποίο παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αμυνας.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως «μετά από χρόνια διεκδικήσεων και απαιτήσεων από όλους τους φορείς της περιοχής καταφέραμε επιτέλους να δημιουργήσουμε τον τεχνητό ύφαλο της Αγίας Νάπας με πρώτο βήμα την σημερινή πόντιση του πλοίου `Κερύνεια` που μας έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αμυνας, το οποίο και ευχαριστούμε».

Σημείωσε πως «προχωρούμε και υλοποιούμε τη στρατηγική μας που δεν είναι άλλη από την ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία, να δημιουργούμε την Αγία Νάπα των σημείων αναφοράς, των πάρκων και των μνημείων. Ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει εντάξει στον προϋπολογισμό του σχετικό κονδύλι για συνέχιση του τεχνητού υφάλου με το υποβρύχιο εικαστικό πάρκο, κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την κυπριακή οικονομία», ανέφερε.

Όπως είπε ο Δήμαρχος «υπολογίζουμε ότι ο τεχνητός ύφαλος Αγίας Νάπας σε συνδυασμό με αυτό του Πρωταρά να φέρει τα πρώτα χρόνια πέραν των 20 χιλιάδων τουριστών στην περιοχή,  με οφέλη γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τον τουρισμό. Επομένως η επένδυση του τεχνητού υφάλου άξιζε να δημιουργηθεί και πρέπει να συνεχιστεί».

Σημειώνεται ότι το έργο της πόντισης του σκάφους «Κερύνεια» στην Αγία Νάπα συγχρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 50% από την Κυπριακή Δημοκρατία, Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας 2007-2013: «Βιώσιμη Ανάπτυξη Αλιευτικού Τομέα».

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Κονδύλι €500.000 στον προϋπολογισμό του 2025 για αναβάθμιση των παραλιών
Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Cyprus Airways: Ανακοίνωσε ναύλα για business class από €150
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας