Powered by

Μέρκελ- Τουσκ: Mην περιμένετε αποτελέσματα από Σύνοδο Κορυφής

Στις Βρυξέλλες είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβερνητική αποστολή έφτασαν στη βελγική πρωτεύουσα για να δώσουν την πολιτική μάχη στην επταμερή και στις κατ' ιδίαν επαφές που πιθανώς θα έχει ο Αλ.Τσίπρας με Μέρκελ και Ολάντ. 

Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ντόναλντ Τουσκ έσπευσαν να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει κάποια απόφαση για την Ελλάδα. “Μην περιμένετε σήμερα διέξοδο”, προειδοποίησε Καγκελάριος της Γερμανίας η Αγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και αναφερόμενη στις συζητήσεις που πρόκειται να γίνουν το βράδυ περί του ελληνικού ζητήματος.

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε δηλώσεις του μετά την τριμερή σύνοδο με τους κοινωνικούς εταίρους, είπε πως ουδείς επιθυμεί Grexit ή Grexident, ότι η αποψινή συνάντηση δεν είναι συνάντηση της τελευταίας ευκαιρίας και πως δεν θα είναι αποφασιστικής σημασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται πολιτικές πρωτοβουλίες που σέβονται τη Δημοκρατία και τις συνθήκες.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τους πλούσιους Έλληνες να πληρώσουν τους φόρους τους.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη βραδινή συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι πρόκειται για «κακή μέθοδο», προσθέτοντας ότι σε αυτή τη συζήτηση για την Ελλάδα θα πρέπει να λαμβάνουν μέρος και μιρκότερα κράτη-μέλη.

Ο φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στην Γαλλία και την Γερμανία για τον χειρισμό του θέματος της Ελλάδας, στη συνάντηση που θα γίνει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Νωρίτερα προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο ίδιος είπε πως δεν κάνει ψυχοθεραπεία στο ευρώ. «Το ευρώ είναι το κοινό μας νόμισμα. Υπάρχουν κοινοί κανόνες που η Ελλάδα πρέπει σεβαστεί» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών