Ο Μ. Αθανασίου στο ΔΣ Laiki Capital

Νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Laiki Capital Public εξελέγη ο Μιχάλης Αθανασίου με άμεση ισχύ.  Ο Μ. Αθανασίου είναι Chief Risk Officer του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου.

 Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με Διάκριση M.Sc (Distinction) in International Securities Investment & Banking από το University of Reading και κάτοχος πτυχίου B.Α. (Honours) Accounting & Finance από το University of North London. Κατέχει επίσης τον επαγγελματικό τίτλο Supervisor of dealings in financial instruments for own account section και Supervisor of dealings in financial instruments.

To 1995 εργοδοτήθηκε στον Όμιλο Λαϊκής και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Διαπραγμάτευσης Συναλλάγματος και Διαθεσίμων (Treasury). To 2003 ανέλαβε την διεύθυνση του τμήματος σε επίπεδο Ομίλου μέχρι και το 2006. Τον Ιούνιο του 2006 ανέλαβε τη θέση του CEO στην Λαϊκή Τράπεζα Αυστραλίας, η οποία μετονομάσθηκε σε Bank of Sydney μετά από την επιτυχή πώληση της για την οποία είχε πρωταρχικό ρόλο. Αρχές του 2011 διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Bank of Sydney, θέση την οποία κατείχε μέχρι και τον Μάρτιο του 2014. Με την επάνοδο του στην Κύπρο το 2011 διορίσθηκε ως Διευθυντής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων και ενεπλάκη ενεργά στην επιτυχή πώληση των Εργασιών της Λαϊκής στην Εσθονία. Αρχές του 2012 του ζητήθηκε να αναλάβει τον ρόλο του Group Chief Risk Officer.

Από τον Νοέμβριο 2013 έχει διορισθεί ως Chief Risk Officer του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

 

Δειτε Επισης

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός
Σε βαρύ πένθος ο δικηγορικός κόσμος-'Εφυγε από την ζωή ο γνωστός δικηγόρος και πολιτικός Ανδρέας Αγγελίδης