Παραλύουν τα λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού

Παραλύουν τα λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού καθώς οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου στο λιμάνι της Λάρνακας απεργούν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 20/3, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Λάρνακας κατέρχονται σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λεμεσού.

Οι εργαζόμενοι από το Σάββατο 21 Μαρτίου θα απέχουν επίσης από κάθε υπερωριακή απασχόληση μέχρι την 31η Μαρτίου διαμαρτυρόμενοι για τη μη συζήτηση στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής του θέματος της συμφωνίας  που αναμένεται να υπογραφεί στις 31 Μαρτίου μεταξύ του κράτους και της Κοινοπραξίας «Ζήνων», που αφορά το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Γλαύκος Κωνσταντίνου, μέλος της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ πρόσθεσε ότι στη Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΣΥΑΛΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΜΕΠΕΓΙΕ ΣΕΚ, ΔΕΟΚ και ΣΥΠΑΛΚ, «έγινε ανάλυση των τελευταίων γεγονότων, με αφορμή τη μη συζήτηση του εν λόγω θέματος στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής. Φαίνεται ότι για κάποιους λόγους ορισμένοι θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση αυτή πριν την 31η Μαρτίου”.

Η θέση των Συντεχνιών, συνέχισε ο κ. Κωνσταντίνου, «είναι ότι η Επιτροπή Συγκοινωνιών αυτεπάγγελτα έπρεπε να συζητήσει το όλο θέμα δεδομένου ότι είχαν ζητηθεί για να μελετηθούν οι βασικές πρόνοιες του διαγωνισμού και το προσχέδιο της σύμβασης. Στόχος ήταν να εξεταστεί κατά πόσον υπήρχαν οποιεσδήποτε αποκλίσεις και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε μετέπειτα κατηγορίες για αποκλίσεις από τις βασικές πρόνοιες του διαγωνισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γλαύκος Κωνσταντίνου είπε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι σκόπιμα δεν έγινε η συζήτηση στην Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής και ότι υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις από τις βασικές πρόνοιες του διαγωνισμού. Οι συντεχνίες θεωρούν σωστές τις επενδύσεις που άρχισε να κάνει η Αρχή Λιμένων με τις υποστηρικτικές εταιρείες για τους υδρογονάνθρακες και πιστεύουμε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας τα κέρδη των 6 -8 εκατομμύρια ευρώ θα μεταφερθούν στον ιδιώτη επενδυτή».

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κωνσταντίνου απάντησε πως «από την 48ωρη απεργία θα επηρεαστούν όλες οι δραστηριότητες του λιμανιού της Λάρνακας, εκτός τις εργασίες που γίνονται από εργολάβους και στις οποίες δεν συμμετέχει κανένας υπάλληλος της Αρχής Λιμένων και τις εργασίες στο εργοτάξιο των υποστηρικτικών εταιρειών για τους υδρογονάνθρακες».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας της ΣΥΑΛΚ, είπε ότι «εις ένδειξη συμπαράσταση των εργαζομένων στο λιμάνι της Λάρνακας, οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων στο λιμάνι της Λεμεσού θα κατέλθουν αύριο Παρασκευή σε 24ωρη απεργία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΕΒΕ -Εκτός τόπου και χρόνου η απεργία

Δειτε Επισης

CNP Ασφαλιστική: Τέταρτη διάλεξη για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία
Επιχειρηματική αποστολή ΚΕΒΕ σε Μπρατισλάβα και Πράγα-Οι τομείς που θα επικεντρωθεί
Στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου ο Καθηγητής Σ. Μιχαηλίδης του Κέντρου Αριστείας «Ερατοσθένης»
ΙΚΥΚ: Υποτροφίες σε Κύπριες για σπουδες στη ναυτιλία, την καινοτομία και την τεχνολογία
Στον β’ πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ ξεναγήθηκε η Υπουργός Παιδείας-Ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου Zhejiang-Ποιους τομείς αφορά
METRO Supermarkets: Εκστρατεία συλλογής τροφών για ζώα
Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Το απόρρητο και η ασφάλεια
Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter