powered by

Εργοτάξιο ξανά το Nicosia City Mall

Μετά από μήνες παγώματος των εργασιών στο Nicosia City Mall του Ομίλου Αθηαινίτη, όπως όλα δείχνουν οι εργασίες επαναρχίζουν για ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επέλθει συμφωνία για αναδιάρθρωση των χρεών ολόκληρου του ομίλου Αθηαινίτη στην Τράπεζα Κύπρου και παράλληλα έχουν εξευρεθεί τα υπολειπόμενα κεφάλαια για ολοκλήρωση του έργου από τον ιδιωτικό τομέα. Σ’ αυτά τα πλαίσια, προχωρά και η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην Κύπρο.

Η Αθηαινίτης ενημέρωσε τις εταιρείες με τις οποίες έχει συμφωνήσει προκαταρκτικά για να ενοικιάσουν χώρες πως οι εργασίες προχωρούν και το εμπορικό κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2016. Ερωτηματικό παραμένει η στάση κάποιων ενοικιαστών και ειδικά των λεγόμενων anchor tenants όπως είναι τα καταστήματα της αλυσίδας Inditex, τα K Cineplex, η υπεραγορά Αθηαινίτη, τα Marks & Spencer, το Public, τα καταστήματα του Ομίλου Μαλλούππας και Παπακώστας κι άλλα λόγω της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην ολοκλήρωση του έργου. Πάντως, στους όρους των συμβολαίων που υπογράφηκαν φαίνεται να υπάρχει σχετική ρήτρα που καλύπτει το ενδεχόμενο καθυστέρησης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, τα 32.000 τ.μ. καθαρού ενοικιάσιμου χώρου, υπολογίζεται να φιλοξενήσουν 130-138 καταστήματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν υπογραφεί συμφωνίες για το 80% των χώρων ενώ υπολογίζεται πως μέχρι το άνοιγμα το 90-95% των χώρων θα έχει ενοικιαστεί. Μέχρι το τέλος του 2016 υπολογίζεται να έχουν ενοικιαστεί όλοι οι χώροι.

Υπολογίζεται πως μέχρι στιγμής έχει δαπανηθεί το μισό από το αναγκαίο ποσό για ολοκλήρωση του έργου ενώ το υπολοιπόμενο ποσό εκτιμάται στα 30εκ. ευρώ.

 

Δειτε Επισης

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στον Ακάμα αλλάζουν τα δεδομένα εν μέσω αναπτυξιακών έργων
Τρεις Κύπριοι στην ηγεσία διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών πολιτικών μηχανικών
Η Λευκωσία στην πρώτη θέση των δέκα ακριβότερων πωλήσεων Μαρτίου-€92,7 εκατ. oι 50 μεγαλύτερες πράξεις παγκύπρια
Αγορά ακινήτων-Πάφος: Η τιμολόγηση-κλειδί των €300–€400 χιλ. και ο κίνδυνος ακίνητα να βρεθούν εκτός αγοράς
Altia: Με επιτυχία το ετήσιο γεύμα εργασίας με συνεργάτες
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Προκήρυξη για πεντάστερο ξενοδοχείο και οικιστική ανάπτυξη στη Γεροσκήπου
Oικιστικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Komitis Eco Village: Η επένδυση μεγατόνων και τι θα περιλαμβάνει το συνταξιοδοτικό χωριό στη δυτική Λευκωσία
Ελκυστικές επιλογές σε οικιστικά ακίνητα σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων: Νέα αναστολή πλειστηριασμών για εγκλωβισμένους αγοραστές