Delek: Πώληση ΦΑ από Ταμάρ προς Αίγυπτο

Ο Ομιλος Delek Group ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου για εξαγωγή φυσικού αερίου από το ισραηλινό κοίτασμα Ταμάρ προς την Αίγυπτο.

Ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρει ότι οι εταιρείες που συνεργάζονται στο έργο Ταμάρ (Noble Energy Mediterranean Ltd, Isramco Negev 2 Limited Partnership, Avner Oil Exploration - Limited Partnership, Delek Drilling – Limited Partnership και Dor Gas Exploration - Limited Partnership) υπέγραψαν συμβόλαιο με την αιγυπτιακή κοινοπραξία Dolphinus Holdings Limited για εξαγωγή φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο για επτά χρόνια. 

Το συμβόλαιο προβλέπει την προμήθεια τουλάχιστον 5 bcm (δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου) για τα  πρώτα τρία έτη της σύμβασης.

Ο αγοραστής θα έχει την ευθύνη μεταφοράς του φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο μέσω του αγωγού EMG Pipeline.

Εκτιμάται ότι τα έσοδα από την πώληση της ελάχιστης ποσότητας φυσικού αερίου θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο-Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές
Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
Κέρδη 1% για το πετρέλαιο με οδηγό την αισιοδοξία για επίτευξη εμπορικών συμφωνιών