Η «δημιουργική ασάφεια» που δεν κατάλαβε ο Χάρης

Ο Χάρης Γεωργιάδης μετά το δεύτερο Eurogroup στο οποίο βρέθηκε η νέα ελληνική κυβέρνηση, είπε ότι δεν έχει καταλάβει ακριβώς ποια είναι τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς. Έπειτα ένας μεγάλος κύκλος κριτικής άνοιξε με στόχο τον υπουργό Οικονομικών.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να τονιστεί ότι λίγοι στην Ευρώπη, ακόμη και στο εσωτερικό της Ελλάδας έχουν καταλάβει τι εννοούσε ο Βαρουφάκης με τον όρο «δημιουργική ασάφεια».

Άρα όταν ακόμη και στην Ελλάδα που το ξέρουν από πρώτο χέρι και το πρόγραμμα και όλα αυτά που θέλουν να αλλάξουν δεν κατανοούν τι πα να πει «δημιουργική ασάφεια», τότε πως ο Γεωργιάδης έπρεπε και να το κατανοήσει και να ενημερώσει δημόσια για τις ελληνικές θέσεις.

Είναι ευκόλως αντιληπτό ότι ο Χάρης Γεωργιάδης θα μπορούσε ως υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, δηλαδή πολιτικός, να μπουρδολογήσει -όπως συνηθίζουν οι πολιτικοί- και να πει τα γνωστά και τετριμμένα περί στήριξης της Ελλάδας, να αναδείξει τους διαχρονικούς δεσμούς, δηλώσεις δηλαδή κουβέντες δίχως τέλος και αρχή, χωρίς ανάδειξη κάποιου προβλήματος και βεβαίως τις αναγκαίες λύσεις. Όντως θα μπορούσε να το κάνει και να μην τα ακούει για τον επόμενο ένα μήνα, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ είναι ανθέλληνας.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών λειτούργησε περισσότερο ως δημοσιογράφος αναφέροντας τι γνώριζε την προκειμένη στιγμή και λιγότερο ως πολιτικός. Εάν λάθος έπραξε ας κριθεί για αυτό, αλλά ας μην πηγαίνουν ορισμένοι από το ένα θέμα στο άλλο. Μήπως ρώτησε κανείς ποια ήταν η στάση του Χάρη Γεωργιάδη όταν τελικώς η Ελλάδα προχώρησε στην τετράμηνη σύμβαση με τους δανειστές της ή μήπως διερωτήθηκε κανείς γιατί μετά από απανωτά Eurogroup και άλλες άτυπες επαφές η κυβέρνηση Τσίπρα πανηγύριζε για τα αποτελέσματα που θεωρεί πως πέτυχε;

Η φειδώ σε επίπεδο ρητορικής είναι μάλλον ορθότερη οδός σε σύγκριση με τον ασύστολο λαϊκισμό και τις εκστρατείες με μοναδικό σκοπό τις εντυπώσεις.

Υ.Γ. Διερωτώμαι εάν όλοι όσοι κατέκριναν τον Χάρη Γεωργιάδη γνώριζαν τις θέσεις της Ελλάδας στο δεύτερο Eurogroup. Απλώς διερωτώμαι.

 

Δειτε Επισης

Οι ποινές χάδι και οι παράνομοι, που γίνονται σφετεριστές
Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας