Η μεγάλη του σάντουιτς επιχείρηση

Στην Ελλάδα τα ονομάζουν «βρώμικα», όμως όλοι έχουν δοκιμάσει τις νοστιμιές τους. Συνάμα, με τις αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής που οφείλουν να τηρούν, υπό κανονικές συνθήκες δεν πρέπει να απομένουν περιθώρια αμφισβήτησης.                                                                

Η γρήγορη λύση στην πείνα, μια… νόστιμη στάση το πρωί στον ερχομό προς τη δουλειά, η οικονομική επιλογή για μεσημεριανό, ένα απογευματινό σνακ, το must του γηπέδου ή το απόλυτο γιατρικό μετά από ένα ξενύχτι. Στο δρόμο βρίσκουμε καθημερινά έστω κι ένα αυτοκίνητο, το οποίο είναι πανέτοιμο να μας ταΐσει.

Η κα Στέλλα δίνει μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα, διαλέγει το καλύτερο ρόστο, στολίζει τον πάγκο της με λουλούδια και υποδέχεται πεινασμένους Κύπριους τα τελευταία 30 χρόνια. «Ό,τι δουλειά και να κάνεις για να πετύχεις πρέπει να την αγαπάς και να έχεις μεράκι», μας λέει.

Το σαντουιτσάδικο, Στέλλα Snacks, λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια.
«Μου άρεσε πάντα αυτή η δουλειά, κανείς δεν με παρότρυνε. Ήταν δική μου απόφαση».
Αρχικά διέθετε ένα ρυμουλκούμενο σαντουιτσίδικο, όταν όμως μπήκαμε στην ΕΕ και έπρεπε να πληροί ορισμένες προδιαγραφές, αποφάσισε να το πουλήσει και να φτιάξει ένα νέο όπως το ήθελε. «Αγόρασα ένα αυτοκίνητο μόνο κάσα και το επένδυσα όπως ήθελα. Οι πάγκοι ήταν, πλέον, stainless steel και κάθε συσκευή τοποθετήθηκε όπου ήξερα εγώ ότι θα με βόλευε».

Το πόστο της εδώ και τρία χρόνια είναι στον κυκλοφοριακό κόμβο Τσερίου. Πρωτύτερα και για εννέα συνεχή χρόνια ήταν στον ίδιο δρόμο, όμως λίγο πιο πέρα. Σε εκδηλώσεις και αγώνες δεν πολυπηγαίνει. Θα τη δείτε, όμως, στη Λάρνακα τον Κατακλυσμό και στη Λεμεσό τα Καρναβάλια.

Εργάζεται μόνη της όταν είναι στο πόστο της, αν όμως πάει σε κάποια εκδήλωση, συνήθως τη βοηθά ένα από τα παιδιά της.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ
•    Σάντουιτς όλων των ειδών
•    Hamburger
•    Cheeseburger
•    Hotdog
•    Αφέλια στην πίττα, καθώς έχει καθημερινούς πελάτες, στους οποίες θέλησε να προσφέρει νέες επιλογές

Προμηθευτές
•    Τυριά και αλλαντικά: Καπνιστά Γεωργίου Κυπερούντας και Χρυσοδάλια
•    Φθαρτά: Λαχαναγορά Σιγά τα Λάχανα
•    Κρεατικά: Κρεοπωλείο Δίκωμο
•    Ψωμιά: Φουρνός Μιχαηλίδη

Κόρη κρεοπώλη και κανείς δεν μπορεί να την ξεγελάσει στην ποιότητα των κρεατικών, εξού και όλοι έχουν να λένε για το ρόστο της.

Το σάντουιτς της είναι χορταστικό και πλούσιο. «Παρά να πεινάει ο πελάτης είναι καλύτερα να μη θέλει άλλο και να το πετάξει».

Ώρες λειτουργίας
Από τις 7:30 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ.

Ώρες αιχμής
Από τις 12:30 μ.μ. έως τις 2:00 μ.μ.

Καθημερινά έξοδα: Υλικά, πετρέλαιο, εφημερίδες.

Star product: Turbo σάντουιτς διάφορα (Χαμ, χαλούμι, λούντζα, μπέικον, λουκάνικο, αυγό και ρόστο ή κοτόπουλο)  
Turbo - €5
Τριάρα - €4
Φραντζολάκι - €3

-Περίπου 40 πελάτες εξυπηρετούνται την ημέρα.

-Η επιχείρηση στοίχισε ₤20.000.

ΕΛΕΓΧΟΣ
- Όλες οι πρώτες ύλες πρέπει να έχουν πιστοποιητικά HACCP.
 - Οι θερμοκρασίες στα ψυγεία πρέπει να είναι ολόσωστες.
Το υγειονομείο περνά τακτικά για έλεγχο και πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια. Το πιστοποιητικό που της έχει δοθεί είναι σημαντικό, ώστε οι πελάτες να έχουν εμπιστοσύνη.

Η πτώση της οικοδομικής βιομηχανίας επηρέασε και τα σαντουιτσάδικα. Από κοντά της εφοδιάζονταν με το πρωινό τους σάντουιτς χτίστες, καλουπατζήδες, σιδεράδες, φορτηγατζήδες και πολλοί άλλοι, οι οποίοι έχουν πλέον χαθεί.
«Παλιά είχα τρία τραπέζια με τρεις καρέκλες και το πρωί στις 9:30 ήταν όλα γεμάτα».

Ρεπορτάζ από ΙΝ Βusiness Mαρτίου

Δειτε Επισης

Παγκόσμια διάκριση για τη Δέσποινα Πολυβίου στις εξετάσεις επαγγελματικού επιπέδου του ICAEW
Παρουσίαση βιβλίου «Σπύρος Κυπριανού: Στη μάχη της ιστορίας όπως την έζησα 1932-1959»
Nobu Matshuhisa: Η αγάπη του για την κυπριακή κουζίνα και η επέκταση στην Ευρώπη
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Το κτίσιμο μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας και η τεράστια κοινωνική προσφορά
Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης
Διευθύντρια για πολυμερείς υποθέσεις στο DG TRADE η Μυρτώ Ζαμπάρτα-Διορίστηκε από την Κομισιόν
Η fashion designer Βασιλική Χαρίτωνος στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS
Ο ιδρυτής της M. Residence Νικόλας Μιχαλιάς στη λίστα «40 under 40» του Fortune Greece-«Είναι ένας πρωτοπόρος»
Ο Νικόλας Στρατής, μέλος του ICAEW, στην υψηλού κύρους επιτροπή IFAC Young Leaders Collective
Κυκλοφόρησε η βιογραφία της Ζέτας Αιμιλιανίδου-H χαρισματική προσωπικότητα και το σημαντικό της έργο