Κυπρο-ρωσικό φόρουμ με φόντο την επίσκεψη Αναστασιάδη

Στην ανάδειξη των επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσία αποσκοπεί το Cyprus – Russia Business & Investment Forum.

Η φετινή διοργάνωση, που θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, έχει τη σημαντική ιδιαιτερότητα ότι ακολουθεί την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία, όπου υπογράφηκαν νέες συμφωνίες για συνεργασία των δύο χωρών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΒΕ Φειδία Πηλείδη.

Η διάσταση αυτή, όπως είπε, καθιστά το φετινό Κυπρο – Ρωσικό Φόρουμ πολύ πιο ενδιαφέρον και επίκαιρο, αφού οι επιχειρηματίες των δύο χωρών θα ανασκοπήσουν τις σχέσεις τους και θα διερευνήσουν τις προοπτικές τους μέσα από το νέο ευνοϊκό περιβάλλον που δημιουργούν οι συμφωνίες της Μόσχας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συνυπέγραψε τις νέες συμφωνίες με το Ρώσο Πρόεδρο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο Φόρουμ εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μιλήσει ο Πρέσβης της χώρας στη Λευκωσία κ. Stanislav Osadchiy, ο οποίος είναι και σήμερα μαζί μας και τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Άλλοι σημαντικοί ομιλητές στο Φόρουμ θα είναι ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ρωσίας κ. Georgy Petrov, ο Πρόεδρος του Κυπρο – Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Ευγένιος Ευγενίου και ο Πρόεδρος του Ρωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με την Κύπρο κ. Mikhail Kuzovlev.

Το Φόρουμ θα ασχοληθεί με τα εξής θέματα:
    Η κυπριακή οικονομία, δύο χρόνια μετά την κρίση.
    Οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.
    Η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων στην Κύπρο.
    Οι τουριστικές υποδομές της Κύπρου και οι επιχειρηματικές προοπτικές στον τουρισμό.
    Ο τομέας της ενέργειας περιλαμβανομένων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε συνάρτηση με το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τομέα αυτό.
    Η Κύπρος ως ένας ελκυστικός προορισμός επιχειρηματικής δραστηριότητας.
    Οι προοπτικές της επιχειρηματικής συνεργασίας Κύπρου – Ρωσίας.

Ομιλητές στις διάφορες ενότητες θα είναι σημαντικά στελέχη των δύο χωρών, είτε από τον ιδιωτικό, είτε από το δημόσιο τομέα.

«Ως ΚΕΒΕ είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη διοργάνωση και πιστεύουμε ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών», σημείωσε ο κ. Πηλείδης.


Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς του Συνεδρίου για την στήριξη τους. «Θέλω να ευχαριστήσω την Τράπεζα Πειραιώς για την διαχρονική στήριξη των εκδηλώσεων του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και την Deloitte που αποτελούν τους κύριους χορηγούς της εκδήλωσης.  Ευχαριστίες απευθύνω και προς τους άλλους δύο χορηγούς μας, την AIG και την Limassol Marina».
Το Φόρουμ διοργανώνεται από το ΚΕΒΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Ρωσίας και τον Σύνδεσμο Φιλίας Κύπρου-Ρωσίας.

 

Δειτε Επισης

ΙΚΥΚ: Υποτροφίες σε Κύπριες για σπουδες στη ναυτιλία, την καινοτομία και την τεχνολογία
Στον β’ πόλο ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ ξεναγήθηκε η Υπουργός Παιδείας-Ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα
Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου Zhejiang-Ποιους τομείς αφορά
METRO Supermarkets: Εκστρατεία συλλογής τροφών για ζώα
Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Το απόρρητο και η ασφάλεια
Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter
Εγκαίνια φαρμακείου «Αντωνία Παντελή» στην Έγκωμη(pics)
Προκήρυξη διαγωνισμού «Cyprus Quality Leader 2025»
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum