iCar: Το έξυπνο αυτοκίνητο με ορίζοντα το 2020

Όσο περνά ο καιρός τόσο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι φήμες για αυτοκίνητο από την Apple. Σκοπός της λοιπόν η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, του οποίου η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2020. Το σφιχτό χρονοδιάγραμμα είναι μια απόδειξη για το πόσο σημαντικά παίρνει η Apple αυτό το project.

Ο Αμερικάνικος κολοσσός θέλει να μπει δυναμικά στην κατηγορία που συνεχώς αναπτύσσεται και να ανταγωνιστεί εταιρίες όπως η Tesla, η GM, οι οποίες θα παρουσιάσουν μέχρι το 2017 μοντέλα με αυτονομία μεγαλύτερη των 300 km με μια φόρτιση και κόστος μικρότερο των €35.000.

Η αιτία πίσω από αυτή την απόφαση δεν είναι βέβαια η ξαφνική αγάπη της εταιρίας για τα αυτοκίνητα αλλά τρόπος για αύξηση των κερδών. Ο CEO της εταιρίας Tim Cook δέχεται πίεση για επιστροφή χρημάτων στους μετόχους και για να πετύχει κάτι τέτοιο πιέζει την εταιρία για νέα προϊόντα.

Μέχρι τώρα οι αρμόδιοι της Apple δεν σχολιάζουν τα δημοσιεύματα, ωστόσο λέγεται πως η έμπνευση προήλθε από την επιτυχία της Tesla, ώστε να ξεκινήσουν μια τέτοια δραστηριότητα. Επιπρόσθετα από την εμπειρία της η Apple πιστεύει πως μπορεί να “δώσει” πράγματα στο τεχνικό κομμάτι των ηλεκτρικών. Μέχρι τώρα φημολογείται πως το τμήμα αυτοκινήτου αποτελείται από 200 άτομα, ωστόσο η εταιρία με έντονο ρυθμό προσλαμβάνει κόσμο που έχει εμπειρία στις μπαταρίες και στα ρομπότ, τους τελευταίους μήνες.

Τρανή απόδειξη της επιθετικής πολιτικής, η μήνυση από την εταιρία Α123, που κατασκευάζει μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η οποία κατηγορεί την Apple πως δελέασε πολύ επιθετικά τους υπαλλήλους της. Σύμφωνα με την καταγγελία η Apple προσέλαβε πέντε υπαλλήλους από την A123 και προσπάθησε να προσλάβει ειδικούς στις μπαταρίες από την LG Chem, την Samsung Electronics, την Panasonic, της Toshiba και την Johnson Controls. Σε αυτή την θεωρεία προστέθηκε και ο CEO της Tesla, Elon Mask, ο οποίος δήλωσε πως αυτό τον μήνα η Apple προσέγγισε τους εργαζομένους της προσφέροντας bonus πρόσληψης €22.000 και αυξημένους κατά 60% μισθούς!

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι άμεσα κερδισμένοι είναι οι τεχνικοί των διαφόρων εταιριών! Ωστόσο το μέλλον μάλλον θα είναι πολύ κερδοφόρο σε αυτό τον τομέα και αυτό φαίνεται από την κινητικότητα που υπάρχει. Πάντως ότι κάποια μέρα θα παρουσιάζουμε σε δοκιμή το iCar είναι κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί!

Με λίγα λόγια
• Η Apple βάζει σε πλάνο την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου
• Προσλαμβάνει ήδη κόσμο από άλλες εταιρίες

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024