Ποιος θα είναι ο επόμενος CEO της Cyta

Μετά την  απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο «έριξε» τον διορισμό του Άριστου Ριρή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Cyta, το ΔΣ αναζητά λύσεις προκειμένου να καλύψει το κενό διεύθυνσης που δημιουργείται στον Οργανισμό.

Μάλιστα, σε έκτακτη συνεδρία το πρωινό της Δευτέρας (16/3) το συμβούλιο του ημικρατικού οργανισμού θα εξετάσει το θέμα με επικρατέστερο σενάριο τον διορισμό αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου, ο οποίος θα καλύψει το κενό του κ. Ριρή. Στη Cyta πιστεύουν ότι οι διαδικασίες που έπονται αναφορικά με αποκρατικοποίηση του Οργανισμού δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν σε σύναψη πενταετούς συμβολαίου για διορισμό CEO. Παράλληλα θα επιδιώξουν να καλύψουν άμεσα το κενό με άτομο εκ των έσω, μια απόφαση η οποία θα περάσει και από το Υπουργικό.

Το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει πως αυτή τη στιγμή δυο ονόματα βρίσκονται στο τραπέζι του εν λόγω θέματος, ενώ πρόκειται για δύο άτομα που προέρχονται από τον Οργανισμό. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι οι Μιχάλης Αχιλλέως και Πανίκος Καλλένος αποτελούν τα δύο ονόματα στο short list που το ΔΣ έχει ενώπιόν του, με στόχο άμεσα να διορίσει έναν από τους δύο ως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο. Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι ο κ. Αχιλλέως έχει προβάδισμα για ανάληψη της ηγεσίας της Cyta.

Την ίδια ώρα οι αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Cyta τους τελευταίους μήνες, μέσω πρόωρων αφυπηρετήσεων σε συνδυασμό με τη δικαστική απόφαση που θέτει εκτός Οργανισμού τον κ. Ριρή, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα διεύθυνσης του ημικρατικού. Το ΔΣ προτίθεται να ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο να δοθεί η δυνατότητα για κάποιες προαγωγές, ίσως και κάποιες προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου η λειτουργία της Cyta να συνεχίσει ομαλά. Ήδη οι ανταγωνιστές της σε επίπεδο διαδικτύου εισήγαγαν στην αγορά υπηρεσίες 4G, ενώ σύντομα αναμένεται ανάλογη κίνηση και από τη Cyta.

Όσον αφορά στον κ. Ριρή, όταν προ διετίας ανέλαβε καθήκοντα CEO στον Οργανισμό πήρε πρόωρη αφυπηρέτηση κι έπειτα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο για τη θέση που του ανατέθηκε. Πλέον, τίθεται εκτός Οργανισμού και χωρίς δικαίωμα να επαναδιεκδικήσει θέση σε περίπτωση που προκηρυχθεί, αν και αποτελεί ιδιαίτερα απομακρυσμένο σενάριο.

 

Δειτε Επισης

Έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για GSI… Τριμερής Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη, Μακρόν στη Νέα Υόρκη
Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της επόμενης τριετίας-Τα ποσά που θα διατεθούν ανά Υπουργείο
Τα brands αυτοκινήτων που επιλέγουν οι αγοραστές-Τρέχουν με φόρα οι εγγραφές
Το ποσοστό των Κυπρίων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες e-government το 2023
Επιστρέφει η σταθερή τηλεφωνία με κύριο μέσο τις συνδέσεις τύπου fiber optic-Αύξηση και στους χρήστες κινητής
Ηλεκτρική διασύνδεση: Διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και όλα τα λεφτά τα 100 εκατ. της Κύπρου
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ΣΠΟΔ τον Αύγουστο με ετήσια αύξηση 0,8%
Μείωση τιμών σε 25 προϊόντα, αύξηση σε 18-Τι καταδεικνύει το Παρατηρητήριο Τιμών
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας
Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ο εκλεκτός Χριστοδουλίδη για Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας