Powered by

Eni: Αγώνα περιορισμού κόστους κάνει ο ιταλικός όμιλος

Η Eni SpA, η ιταλική εταιρεία πετρελαίου και αερίου, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις δαπάνες, θα περικόψει τα μερίσματα και θα πουλήσει assets ύψους 8 δισ. ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Το τετραετές σχέδιο για την περίοδο 2015-2018, προβλέπει πτώση 17% στις κεφαλαιακές δαπάνες σε σχέση με το προηγούμενο πλάνο.

Η Eni δήλωσε πως θα καταβάλει μέρισμα ύψους 0,80 ευρώ ανά μετοχή φέτος, μειωμένο κατά 29% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Δεν υπήρξε αναφορά καταβολής του μερίσματος σε μετοχές, όπως αποφάσισαν να κάνουν αρκετές ανταγωνιστικές μεταξύ των οποίων η Royal Dutch Shell PLC.

«Η πρόοδος της μερισματικής πολιτικής θα είναι αντίστοιχη με την ανάπτυξή μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Claudio Descalzi, παρουσιάζοντας το τετραετές πλάνο της εταιρείας.

Η Eni παραδοσιακά κατέβαλε από τα μεγαλύτερα μερίσματα στον κλάδο. Η εταιρεία προβλέπει ότι το brent θα διαμορφωθεί στα 55 δολάρια ανά βαρέλι κατά μέσο όρο φέτος, ενώ αναμένει να αυξηθεί στα 70 δολάρια το 2016, στα 80 δολάρια το 2017 και στα 90 δολάρια το 2018.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Δεν απομακρύνει πριν από την λήξη της θητείας του τον Πάουελ ο Τραμπ-«Δεν με συμπαθεί, είναι εντελώς σφικτός»
Το επικρατέστερο σενάριο για Fed... Αμετάβλητα για ακόμη ένα μήνα τα επιτόκια
Kαθαρές αγορές χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες ύψους 17 τόνων μόνο τον Μάρτιο
Μπούμερανγκ οι δασμοί Τραμπ στο εμπόριο και την ανάπτυξη πριν καν τεθούν σε ισχύ-Οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος ζημιωμένος
Ντόναλντ Τραμπ: Είναι περίοδος μετάβασης...Θα έχουμε την σπουδαιότερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας
Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI
Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν