Powered by

Τα σκάνδαλα ξεπλύματος έφεραν υποβαθμίσεις για την Ανδόρα

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ανδόρας προχώρησε ο Οίκος Αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Την τοποθέτηση στη βαθμίδα BBB, με αρνητική προοπτική, δηλαδή δύο επίπεδα πάνω από την κατηγορία «σκουπίδια».

Η απόφαση ήρθε μετά την εμπλοκή του κρατιδίου σε σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος από εγκληματικές οργανώσεις Ρωσίας, Κίνας και Βενεζουέλας.


Οι αμερικανικές αρχές χαρακτήρισαν μία από τις πέντε τράπεζες της Ανδόρας, την BPA, «χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρωτογενούς ξεπλύματος χρήματος».

Η κυβέρνηση της Ανδόρας προχώρησε σε αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και απέλυσε υψηλόβαθμα στελέχη, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Η Standard & Poor’s προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος του πριγκιπάτου, που είναι γνωστός ως φορολογικός και τραπεζικός παράδεισος.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Δειτε Επισης

Δεν απομακρύνει πριν από την λήξη της θητείας του τον Πάουελ ο Τραμπ-«Δεν με συμπαθεί, είναι εντελώς σφικτός»
Το επικρατέστερο σενάριο για Fed... Αμετάβλητα για ακόμη ένα μήνα τα επιτόκια
Kαθαρές αγορές χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες ύψους 17 τόνων μόνο τον Μάρτιο
Μπούμερανγκ οι δασμοί Τραμπ στο εμπόριο και την ανάπτυξη πριν καν τεθούν σε ισχύ-Οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος ζημιωμένος
Ντόναλντ Τραμπ: Είναι περίοδος μετάβασης...Θα έχουμε την σπουδαιότερη οικονομία στην ιστορία της χώρας μας
Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI
Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν