Volkswagen: Μείωση κόστους, αύξηση κερδών

Η Volkswagen AG έχει ήδη δεσμεύσει περίπου το ήμισυ των προγραμματισμένων εξοικονομήσεών της που σχεδιάζει να πετύχει, για να βελτιώσει τα αποτελέσματα στην VW και αναμένει να πετύχει μείωση κόστους της τάξης του 1 δισ. ευρώ φέτος, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Μπορούμε να πούμε ότι το πρόγραμμα είχε μια καλή αρχή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Winterkorn στη συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης, που πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Tempelhof στο Βερολίνο.

Η εταιρεία, η οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει προκαταρκτικά στοιχεία για τα κέρδη της χρήσης, ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν 20% στα 10,85 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των υψηλότερων κερδών στις μονάδες Audi, Porsche και Skoda της Volkswagen.

Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν 8,5% στα 12,7 δισ. ευρώ για τη χρήση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου λόγω της αύξησης κατά 2,8% των εσόδων στα 202,5 δισ. ευρώ. Η Volkswagen έχει θέσει στόχο την μείωση του κόστους κατά 5 δισ. ευρώ στο brand της VW μέχρι το 2017 και έχει προσδιορίσει περί τα 2,5 δισ. ευρώ από αυτές τις περικοπές, δήλωσε ο Winterkorn. Η εταιρεία αναμένει να εξοικονομήσει μόνο φέτος, περί τα 1 δισ. ευρώ.

Η μονάδα επιβατικών αυτοκινήτων της Volkswagen, η οποία σε μεγάλο βαθμό αντιπροσωπεύει τις δραστηριότητες της VW brand, εμφάνισε σχεδόν αμετάβλητα έσοδα ύψους 99,8 δισ. ευρώ πέρυσι σε σχέση με τα 99,4 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Το περιθώριο των λειτουργικών κερδών της VW υποχώρησε στο 2,5% από το 2,9%, με τα λειτουργικά κέρδη να υποχωρούν σχεδόν 4% στα 2,5 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024