Sapphire: Bράβευση για το design του

Βραβεύτηκε ως Best Office Development και ως Best Mixed - Used Architecture  στην Κύπρο, ενώ διακρίθηκε στα “International Property Awards” ως Best Office Development σε Κύπρο και Ευρώπη το υπερσύχρονο και πολυτελές κτίριο Sapphire, της εταιρείας Property Gallery Developers & Constructors Ltd που βρίσκεται στη Λεμεσό. 
 
"Το μοναδικής αρχιτεκτονικής εμπορικό κέντρο με τα ασύμμετρα εξωτερικά περιγράμματα, τις ελάχιστες γωνίες και τις γυάλινες επιφάνειες, μοιάζει με ένα τεράστιο κρυστάλλινο ζαφείρι που αστράφτει λουσμένο από το φως του ήλιου", επισημαίνεται.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι "ο μοναδικός και αντισυμβατικός σχεδιασμός του κτιρίου Sapphire είναι εμπνευσμένος από την πλούσια βλάστηση των κήπων που το περιβάλλουν. Η αυθαίρετη γραμμικότητα των ευκαλύπτων, σχηματίζεται στους τοίχους από μπετόν, ενώ το ενσωματωμένο ανακλαστικό γυαλί απορροφά τη μαγεία των χρωμάτων και των αποχρώσεων της Μεσογείου. Η αρχιτεκτονική σύνθεση, αν και εντυπωσιακά μοντέρνα, δένει αρμονικά με το τοπικό περιβαλλοντικό πλαίσιο".

Επισημαίνεται επίσης ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στο Sapphire είναι μοναδική, όχι μόνο για τα κυπριακά δεδομένα, αλλά και για τις διεθνείς νόρμες αρχιτεκτονικών κατασκευών. "Καινοτομία αποτελεί η ελβετική πατενταρισμένη μέθοδος "cobiax" που αντικαθιστά το βαρύ, άχρηστο σκυρόδεμα από περιοχές που δεν χρειάζεται, με πλαστικές σφαίρες που περιβάλλονται από ενισχυμένη πλάκα. Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι προφανή, καθώς διασφαλίζουν καλύτερη ακουστική και θερμική μόνωση, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση οριζόντιων δοκών, κάτι που εξασφαλίζει περισσότερο ύψος στο γραφείο και ευκολότερη εγκατάσταση του ενεργειακού συστήματος HVAC".

Το συνολικό εμβαδόν του επιχειρηματικού κέντρου Sapphire της Property Gallery είναι περίπου 2000τμ. "Το ισόγειο αποτελεί την ιδανική επιλογή για καταστήματα, εκθεσιακούς χώρους και για επιχειρήσεις που αφορούν εξυπηρέτηση πελατών, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερεις όροφοι με τα πολυτελή φινιρίσματα και την πανοραμική θέα στη θάλασσα προσφέρουν λειτουργικούς και άνετους χώρους γραφείων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

UBS: Η παγκόσμια αγορά ακινήτων και ο κίνδυνος φούσκας σε 25 μεγαλουπόλεις
Μισός αιώνας κύρους και καινοτομίας: Η Pafilia Property Developers στην κορυφή της κατασκευαστικής αριστείας
Εκδήλωση Cyfield: Η νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας
Φρέναρε ξανά η αγορά ακινήτων τον Αύγουστο-Η εικόνα το οκτάμηνο και ποια επαρχία κρατά τα ηνία
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Ανοίγει τις πόρτες της η φοιτητική εστία στην Πάφο-Θα διανυκτερεύσουν Φαίδωνος και Ζαφείρης
Κωνσταντίνος Κωνσταντή: Επιτακτική η ανάγκη για τακτική επιθεώρηση των κτηρίων
Πολυτελή ακίνητα και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
K. Iωάννου: Φοιτητικά δωμάτια στο κέντρο της Λευκωσίας-Παραδίδονται τα πρώτα 13 τον Νοέμβριο
Χ. Προύντζος: Σπουδαίες επενδύσεις στο κέντρο άλλαξαν το πρόσωπο της Λευκωσίας-Επανέρχεται με φόρα και δύναμη