Powered by

Γιούνκερ-Τσίπρας θα συζητήσουν για το ελληνικό πρόγραμμα

Οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ της Ομάδας των Βρυξελλών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και της Ελλάδας άρχισαν στις Βρυξέλλες και συνεχίζονται την Πέμπτη (12/3) αφενός μεν στις Βρυξέλλες, αφετέρου στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Σχοινάς είπε πως “τώρα είναι η ώρα των ειδικών” και ο ίδιος δεν θα δώσει λεπτομέρειες των συνομιλιών, πέραν από το ό,τι επικεντρώνονται στον τρόπο εφαρμογής της λίστας των μεταρρυθμίσεων και στον τρόπο ολοκλήρωσης της έκθεσης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Σχοινάς είπε πως κατά τη συνάντηση (Παρασκευή, 13/3) του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθεί το μέλλον του ελληνικού προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας και ο χρόνος, αρκετές μέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας και μια μέρα μετά την έναρξη των συζητήσεων των τεχνικών επιτροπών, προσφέρεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι συζητήσεις της πρώτης ημέρας μεταξύ της Ομάδας των Βρυξελλών και της Ελλάδας υπήρξαν “εξαντλητικές” - ξεκίνησαν στις 2.00 το μεσημέρι κι έληξαν αργά το βράδυ. Στη διάρκειά τους διαπιστώθηκε η βούληση των Ευρωπαίων να υπάρξει γρήγορη πρόοδος, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να λάβει ενδεχομένως κάποια “υπο-δόση”, ενώ το ΔΝΤ επέμεινε στην πλήρη ολοκλήρωση της 5ου αξιολόγησης.

Δειτε Επισης

Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι