Δημητριάδου: Αναλαμβάνει γενική διευθύντρια του ΚΟΤ

Στον διορισμό της Αννίτας Δημητριάδου, ως αναπληρώτριας γενική διευθύντριας του ΚΟΤ, προχώρησε το ΔΣ του Οργανισμού, καλύπτοντας έτσι το κενό της θέσης μέχρι να διοριστεί μόνιμος γενικός διευθυντής.

Η κα. Δημητριάδου είναι εκ των διευθυντών τουρισμού του ΚΟΤ, δηλαδή ανάμεσα στους κορυφαίους μάνατζερ που έπονται του γενικού διευθυντή. Η παύση του Μάριου Χαννίδη φέρνει κενό στον Οργανισμό, το οποίο ΔΣ του ΚΟΤ και Υπουργείο Ενέργειας θα καλύψουν εντός των επόμενων μηνών. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πλέον αφορά προκήρυξη της θέσης του γενικού διευθυντή του ΚΟΤ, διαδικασία ακροάσεων και τελικώς διορισμού του αντικαταστάτη του Μάριου Χαννίδη.

Σκοπός του ΚΟΤ είναι να προκηρύξει άμεσα τη θέση, ωστόσο, η διαδικασία απαιτεί έγκριση από τη Βουλή ενώ σύντομα αρχίζει και η καλοκαιρινή σεζόν, δεδομένα που εκτιμάται πως θα καθυστερήσουν τις διαδικασίες πρόσληψης νέου γενικού διευθυντή. Σημειώνεται μάλιστα ότι στον ΚΟΤ δεν έχουν θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την πλήρωση της θέσης του ΓΔ του Οργανισμού.

Στην ίδια συνεδρία (Τρίτη, 10/3) αποφάσισε να δοθεί εντολή στην κα. Δημητριάδου να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία πειθαρχικών ερευνών για διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών αναφορικά με υποθέσεις κακοδιαχείρισης, πιθανής διασπάθισης δημοσίου χρήματος και απάτης. Σειρά υποθέσεων έχει επισημανθεί μέσα από έρευνες τόσο του Γενικού Ελεγκτή όσο και του Υπουργείου Ενέργειας/ Εξάλλου, ανάλογες αποφάσεις για διενέργεια πειθαρχικών ερευνών έχουν ληφθεί και στο παρελθόν από το ΔΣ του ΚΟΤ, ωστόσο, δεν προχώρησαν, κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία τόσο του συμβουλίου όσο και του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Λακκοτρύπη.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ πιθανόν οι έρευνες να μην περιοριστούν σε επίπεδο διερεύνησης από την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΚΟΤ, αλλά να προκύψει ανάγκη για διορισμό ερευνώντος λειτουργού από το Υπουργείο Ενέργειας. Οι ερχόμενοι μήνες αποτελούν περίοδο αλλαγών, ανακατατάξεων, αναδιάρθρωσης και πιθανότατα απόδοσης ευθυνών στον ΚΟΤ. Η επί χρόνια αρνητική εικόνα τόσο σε επίπεδο λειτουργίας του Οργανισμού, όσο και σε επίπεδο χειρισμού προσφορών του ΚΟΤ με τρίτους, είναι στοιχεία που επιβάλλεται να αλλάξουν και το ΔΣ και ο υπουργός Ενέργειας, δείχνουν αν μη τι άλλο ισχυρή βούληση προς εφαρμογή πολιτικών προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του Οργανισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόσφατη συνέντευξη της κ. Δημητριάδου: Ανοιχτή γραμμή με Ρωσία

Δειτε Επισης

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός