Powered by

Bloomberg: Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους

«Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους», αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η ελληνική εναλλακτική πραγματικότητα συγκρούεται με την Ευρωζώνη, που χάνει την υπομονή της».

To ειδησεογραφικό πρακτορείο βασίζει κατ’ αρχάς το δημοσίευμά του στη δήλωση, όπως λέει, του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ότι «η έξι εβδομάδων Κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει περισσότερη χρηματοδότηση και να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Επισημαίνει όμως ταυτόχρονα, το Bloomberg, ότι κατά τη δική του πληροφόρηση, οι ομόλογοι του κ. Βαρουφάκη στη συνεδρία του Eurogroup, έκαναν λόγο για κωλυσιεργία και έλλειψη λεπτομερούς ενημέρωσης για την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της χώρας όταν ζήτησαν, λέει, πιο ενδελεχή πληροφόρηση από τον Έλληνα Υπουργό.

«Ο (Γάλλος Υπουργός Οικονομικών) Μισέλ Σαπέν, η Κυβέρνηση του οποίου εμφανίστηκε πιο διαλλακτική απέναντι στις εκκλήσεις της Ελλάδας για λιγότερη λιτότητα, εξέφρασε απογοήτευση για τον Βαρουφάκη. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, ανήσυχος για μια πιθανή εξέγερση κατά της λιτότητας στη χώρα του, σκλήρυνε επίσης τη ρητορική του», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Ευρωπαίος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη «να κάνει τη γλώσσα του λιγότερο διχαστική», και ότι «οι Υπουργοί είναι ενοχλημένοι με τον τρόπο που επικοινωνούσε».

«Αν και κάποτε το χάσμα Βορρά - Νότου μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα συμμάχους ενάντια στην υπό τη Γερμανία λιτότητα, πλέον υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι για να αποφεύγει κανείς το Βαρουφάκη», παρατηρεί ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων που στηρίζει με 20 εκατ. ευρώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος...Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Ιούνιο
Εξαγοράζει την «Σπιτική Κουζίνα» για να προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές σε μαγειρευτά φαγητά η Σκλαβενίτης
Ανεβάζει στροφές η αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα
Πρωτογενές πλεόνασμα €4,52 δις κατέγραψε η Ελλάδα το πρώτο-Αύξηση 7,5% στα φορολογικά έσοδα
Οι κίνδυνοι και οι συστάσεις του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την ελληνική οικονομία
Έκλεισε το deal για την πώληση της Ευρωκλινικής στην Generali Hellas
Κρουαζιέρες στην Ελλάδα: Σε ισχύ από σήμερα το τέλος ανά επιβάτη-Διαφοροποιείται το ύψος του τέλους ανά νησί
Παγκόσμιος πρωταθλητής αποδόσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2025-Γιατί οι διεθνείς επενδυτές αγοράζουν Ελλάδα
Ισχυρότερο πλαίσιο εποπτείας τραπεζών-Τι προβλέπεται για χορηγήσεις δανείων, ελέγχους για ξέπλυμα και αναφορές παραβάσεων