Κουτσοκούμνης: Έχουμε και προσφορές και plan B

Στον απόηχο του ρεπορτάζ του InBusinessNews αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων που η ΚΟΠ εξασφάλισε για την περίοδο 2016-19 τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κωστακης Κουτσοκούμνης. Ο επικεφαλής της ΚΟΠ τόνισε πως αξιολογεί ως ελκυστικό το πακέτο που η Ομοσπονδία δημιούργησε με τις συμβαλλόμενες ομάδες, ενώ τόνισε πως υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για εξασφάλισή του.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι ο κ. Κουτσοκούμνης μιλώντας στο InBusinessNews τόνισε ότι τα ποσά που δόθηκαν στις ομάδες, με τις οποίες υπεγράφησαν συμβόλαια, δεν είναι τόσο ψηλά όπως αυτά που ενδεικτικά αναφέρονται στο ρεπορτάζ του InBusinessNews. Σημειώνεται πάντως ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σημειώνοντας όμως ότι τα ποσά που έχουν δημοσιευθεί είναι υπερβολικά.

Αναφορικά με το ύψος των προκαταβολών που έχουν δοθεί σε ομάδες υπογράμμισε ότι αυτές είναι της τάξης του 30%, σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά για μία αγωνιστική περίοδο και όχι για το σύνολο του εκάστοτε συμβολαίου. Κληθείς να απαντήσει εάν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η τρέχουσα διαδικασία προσφορών για τα συμβόλαια ομα΄δων που αφορούν την περίοδο 2016-19, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης απάντησε καταφατικά. «Επεξεργαζόμαστε επιλογές που έχουμε ενώπιόν μας αν και είμαι αισιόδοξος ότι θα προκύψει συμφωνία από τη διαδικασία που ακολουθούμε αυτή τη στιγμή. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή είχαμε πλάνο και βάσει αυτού κινούμαστε αυτή την ώρα. Εάν όμως δεν καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία με την προσφορά που έχουμε εξαγγείλει θα προχωρήσουμε με άλλους σχεδιασμούς όπως η ανάθεση του έργου σε κάποια εταιρεία».

Καταληκτικά πάντως, ο πρόεδρος της ΚΟΠ τόνισε πως μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχουν στο τραπέζι προσφορές από ενδιαφερόμενους για το ελκυστικό, όπως επανέλαβε, πακέτο της ΚΟΠ για την τριετία 2016-19.

Θα πρέπει παράλληλα, να σημειωθεί ότι η ΚΟΠ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι τα ποσά για τα συμβόλαια και τις προκαταβολές που δόθηκαν στις συμβαλλόμενες με το εγχείρημά της ομάδες είναι αναληθή και εκτός πραγματικότητας. Βεβαίως, η Ομοσπονδία δεν διευκρίνησε ποιο είναι το ύψος των συμβολαίων που έχει υπογράψει ή ποια είναι η απόκλιση από τα ποσά που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του InBusinessNews. Για να 'μαστε πάντως δίκαιοι τονίζουμε πως η ΚΟΠ δεν έχει υποχρέωση να αποκαλύψει συμφωνίες οικονομικής υφής που συνάπτει, ούτε και να απαντήσει πόσα έδωσε και σε ποιον για οποιαδήποτε συμφωνία. Την ίδια ώρα με ενδιαφέρον αναμένεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία, προκειμένου να διαφανεί από πόσες εταιρείες και ποιου ύψους προσφορές θα υποβληθούν.

 

Δειτε Επισης

Το ποσοστό των Κυπρίων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες e-government το 2023
Επιστρέφει η σταθερή τηλεφωνία με κύριο μέσο τις συνδέσεις τύπου fiber optic-Αύξηση και στους χρήστες κινητής
Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό