Νέος ιστοχώρος του Κτηματολογίου από τη NetU

H NetU έχει αναλάβει, μετά από ανοικτό διαγωνισμό, την υλοποίηση του έργου Δημιουργία Διαδικτυακής Πύλης του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας – «DLS Portal» του Υπουργείου Εσωτερικών.  

Το έργο αναφέρεται στην υλοποίηση μιας σύγχρονης διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα δοθεί πλήρης και εύκολη πρόσβαση σε γεωγραφικά δεδομένα με τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, καθιστώντας φιλική και άμεση την οριζόντια πρόσβαση όλων των κρατικών οργανισμών σε τέτοιες υπηρεσίες. Θα παρέχονται επίσης υπηρεσίες προς το κοινό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Θα δοθεί δηλαδή η δυνατότητα στο κοινό και τους δημόσιους φορείς να συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για τη διεκπεραίωση των εργασιών τους και να αυτοεξυπηρετούνται.

Με την υλοποίηση του έργου, επιδιώκεται επίσης η πλήρης εναρμόνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Οδηγία INSPIRE. Το «DLS Portal» αναμένεται να λειτουργήσει ως το κεντρικό σημείο αναφοράς και ως η μελλοντική κεντρική πλατφόρμα για όλα τα χωρικά και άλλα δεδομένα που εμπεριέχει η οδηγία αυτή, ενισχύοντας έτσι τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των διαφόρων κρατικών φορέων και άλλων δημόσιων οργανισμών.

Η σύμβαση υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2014 και έχει χρονική διάρκεια υλοποίησης 15 μηνών. Η συμβατική αξία του έργου ανέρχεται στα €1.170.433 πλέον Φ.Π.Α. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 85% και από Εθνικούς Πόρους κατά 15%.

Δειτε Επισης

Samsung: Παρουσιάζει την επόμενη γενιά των Odyssey Gaming Monitors με 3D immersion και OLED τεχνολογία
Επαναπροκηρύσσεται το σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων-Η έκκληση του CITEA και της ΟΕΒ
Επενδυτικός οργασμός... Έρχονται και διερευνούν το οικοσύστημα της Κύπρου εκπρόσωποι Plug and Play και Tenstorrent
Δημοφιλή brands στην Κύπρο επιλέγουν το Findbar για on-site αναζήτηση
Samsung Electronics: Το όραμα για δημιουργία ενός «AI Home» και οι νέες συσκευές Bespoke AI 2025
Ψηφιακός μετασχηματισμός και AI: Πόσο έτοιμη είναι η επιχείρησή σας;
H Samsung παρουσιάζει τα νέα Galaxy A56 5G, Galaxy A36 5G και Galaxy A26 5G με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης
Στα δικαστήρια για μονοπωλιακές πρακτικές η Meta-Στον αέρα οι εξαγορές WhatsApp και Instagram
Τις προοπτικές εφαρμογής τεχνολογιών στην Κύπρο συζήτησε ο Πρόεδρος με στελέχη της NVIDIA
Η ψηφιακή μετάβαση της Κύπρου στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με ηγεσία Οracle