Χούρικαν: Να αλλάξουμε την ατζέντα από τη λιτότητα στην ευημερία

Την ανάγκη να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Κύπρο και να μετατεθεί η συζήτηση από τη λιτότητα στην ευημερία, εξέφρασε ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν.

Μιλώντας σε διάλεξη για την άσκηση αποτελεσματικής ηγεσίας σε περιόδους κρίσης που διοργάνωσε το CIIM, ο κ. Χούρικαν ανέφερε ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα σχέδιο που να στηριχθεί από όλους για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια.

“Πρέπει να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες για τη μελλοντικές γενεές και χρειαζόμαστε σαφή, απλά, και πραγματικά σχέδια και στόχους τα οποία να τυγχάνουν της στήριξης όλων”, είπε.

“Θα πρέπει”, είπε, “ να σταματήσουμε να κοιτάζουμε προς τα πίσω αλλά προς τα εμπρός”.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να θέσουμε ως στόχο τον διπλασιασμού του αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται την Κύπρο με επέκταση της τουριστικής περιόδου, να αξιοποιήσουμε  τους φυσικούς πόρους του νησιού και να “αγκαλιάσουμε” το σχεδίου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να επενδύσουμε στην επέκταση των ιατρικών υπηρεσιών, να ανοίξουμε τους ουρανούς και να συνδέσουμε την Κύπρο, εκφράζοντας παράλληλα την άμεση ανάγκη φορολογικής μεταρρύθμισης.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία επί των τόκων των καταθέσεών και θα πρέπει να καλυφθεί το κενό των σαράντα δισεκατομμυρίων ευρώ του τραπεζικού τομέα  με την προσέλκυση καταθέσεων στην Κύπρο.

Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να μειώσουμε το φόρο μεταβίβασης ακινήτων και να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδυτών.

“Πρέπει να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ευημερία”, είπε. Θα πρέπει, επίσης, να προετοιμαστούμε για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

“Δεν βλέπω το λόγο γιατί η Κύπρος να μην έχει ΑΕΠ τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα με το κατάλληλο σχέδιο, “ κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός