X. Γεωργιάδης: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στο Eurogroup

Θα στηρίξει την Ελλάδα στο επερχόμενο Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κληθείς από το InBusinessNews να σχολιάσει τη στάση της Κύπρου. Παρόλο που δε παρουσιάστηκε ενώπιον του κάποια συγκεκριμένη πρόταση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι υπάρχει  διαχρονική σχέση αλληλοστήριξης με την Ελλάδα.

Ερωτηθείς, πώς θα δράσει εάν υποβληθεί πρόταση που θα είναι αντίθετη με τις δικές μας μνημονιακές πολιτικές, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση ανάμεσα στις χώρες. 

"Η Ιρλανδία ήταν σε πρόγραμμα και έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Εμείς ακολουθούμε το δικό μας πρόγραμμα αποτελεσματικά. Η Ελλάδα θα κινηθεί μέσα στα δικά της δεδομένα".

O Xάρης Γεωργιάδης σημείωσε ότι η στήριξη προς την Ελλάδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εγκαταλείψουμε τις δικές μας πολιτικές, ούτε θα απαιτήσουμε η Ελλάδα να εγκαταλείψει τις δικές της πολιτικές. "Η Ελλάδα θα αποφασίσει για το δικό της δρόμο και εμείς για τα δικά μας δεδομένα. Διαχρονικά συμπαρίσταται η μια χώρα στην άλλη", ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπτρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον έλληνα πρωθυπουργό συμφώνησαν να συμμαχήσουν σε δύο σημεία.

Πρώτον συμφώνησαν να πιέσουν τους Ευρωπαίους προς την κατεύθυνση των πολιτικών ανάπτυξης και δεύτερον η κάθε χώρα να ακολουθήσει το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να τον στηρίξει και να του δώσει χρόνο ώστε να ακολουθήσει το δικό του πρόγραμμα και πολιτικές.

 

Δειτε Επισης

Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»