Powered by

Έτσι καλύφθηκαν οι προορισμοί Κυπριακών (infograph)

Σε χρόνο ρεκόρ καλύφθηκαν από άλλες αεροπορικές εταιρείες οι προορισμοί στους οποίους διενεργούσαν πτήσεις οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Εξαγγελίες νέων δρομολογίων, αύξηση εβδομαδιαίων πτήσεων είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθούν όλα τα δρομολόγια του κρατικού αερομεταφορέα σε λιγότερο από ένα μήνα από τη μέρα που ανακοινώθηκε το λουκέτο.

Από την Hermes Airports που χορήγησε τα στοιχεία, σημειώνουν τον θετικό ανταγωνισμό που προέκυψε μεταξύ Aegean και Blue Air. Δίδουν ως παράδειγμα την Αθήνα, προορισμό για τον οποίο μέχρι πριν από λίγες μέρες διατίθεντο εισιτήρια μετ’ επιστροφής  από περίπου 60 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου). «Η τιμή αυτή η οποία αποτελεί «ρεκόρ φθηνότερου εισιτηρίου»  για την Αθήνα, αποτέλεσε εν μέρει και μια δικαίωση της Hermes, η οποία τον τελευταίο καιρό δεχόταν κριτική από διάφορους ότι ο φόρος των κυπριακών αεροδρομίων ξεπερνούσε τα 120 ευρώ», μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά.  

Infograph 1

Infograph 2

Στο επιτελείο της Hermes ρίχνουν πλέον το βάρος τους, προς τρεις κατευθύνσεις:

1)      Να μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο τον αντίκτυπο στις ρωσικές αφίξεις, λόγω των κυρώσεων κατά της Μόσχας. Θεωρούν ότι πάση θυσία θα πρέπει να έρθουν όσο το δυνατό περισσότεροι Ρώσσοι τουρίστες στην χώρα μας καθώς έχει ήδη διαπιστωθεί ότι κατά την εδώ παραμονή τους, οι Ρώσσοι τουρίστες αφήνουν περισσότερα έσοδα και κέρδη τόσο στις Κυπριακές επιχειρήσεις, όσο στην οικονομία της Κύπρου γενικότερα.
2)      Στην προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών και νέων δρομολογίων καθώς αυτό θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Κύπρου για ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος και κυρίως την ανάπτυξη νέων αγορών. Προς το σκοπό αυτό βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι προσπάθειες για τη διάθεση νέων κοινών σχεδίων κινήτρων από τη Hermes και το κράτος.   
3)      Στην ενθάρρυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών καθώς με τον τρόπο αυτό, θα «υποχρεωθούν» οι αεροπορικές εταιρείες να ρίξουν περισσότερο τις τιμές  τους και να προσφέρουν πολύ πιο φθηνά εισιτήρια στο επιβατικό κοινό.

 

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Επεκτείνει τη συνεργασία του με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών
Palm Beach Resort: Εκεί όπου η παραθαλάσσια πολυτέλεια συναντά την επένδυση με προοπτική
Πάνε Ολομέλεια οι κανονισμοί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία-Ποιες οι βασικές τους πρόνοιες
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο κυπριακός τουρισμός-Νέο ρεκόρ αφίξεων το πεντάμηνο
Η Wizz Air αναστέλλει τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου
Νέο κατάστημα Bean Bar στο Ζακάκι-Άνοιξε το 18ο κατάστημα της αλυσίδας(pics)
Μήνυμα ξενοδόχων Πάφου για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή-«Να πέσουν οι τόνοι για να μην επηρεαστεί ο τουρισμός»
Εγκαινιάστηκε το νέο σημείο θέασης «Μελάντα» στο Πισσούρι-Έργο της ΕΤΑΛ με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού
Η Emirates εγκαινιάζει επίσημα πτήσεις προς Ντα Νανγκ και Σιέμ Ριπ μέσω Μπανγκόκ
Cap St Georges Hotel & Resort: Αυτό το καλοκαίρι, ζήστε την εμπειρία που σας αξίζει