Powered by

Αποφασίστηκε το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα

Εκτάκτως θα συνεδριάσει το Eurogroup την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου με βασικό θέμα στην ατζέντα του την ελληνική οικονομική κρίση και το πρόγραμμα διευθέτησης του.

Πληροφορίες αναφέρουν από κατά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, την ερχόμενη Τετάρτη, θα ζητηθεί από τον Ελληνα υπουργό  Γιάννη Βαρουφάκη, να υπάρξει λύση μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, στις 16 Φεβρουαρίου.

Αυτό ανέφερε αρμόδιος για την προετοιμασία των εργασιών των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρίαση του EWG (Eurogroup Working Group) κατέστη σαφές στον Ελληνα εκπρόσωπο, Γιώργο Χουλιαδάκη, πως ο χώρος διεξαγωγής διαπραγματεύσεων είναι το Eurogroup κι όχι οι διμερείς συναντήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη συνεδρίαση του EWG ορισμένες χώρες εξέφρασαν δυσφορία για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει συναντήσεις μόνο με τις μεγάλες και ισχυρές χώρες, αγνοώντας τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης. 

Πηγές του Eurogroup ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι κατά την εκτίμηση των περισσοτέρων μελών οποιαδήποτε λύση προϋποθέτει το να υπάρξει μια τεχνική επέκταση του υπάρχοντος μνημονίου για την Ελλάδα - αλλά όλα τα υπόλοιπα (η μορφή της τρόικας, τα φορολογικά μέτρα, οι δημοσιονομικοί στόχοι κλπ) μπορούν να οδηγηθούν σε έναν επωφελή για την  ελληνική πλευρά συμβιβασμό.

Δειτε Επισης

Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»