Δέσμευση οι εκποιήσεις και η αφερεγγυότητα

"Η εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος", υπενθυμίζει κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ σχετικά με Κύπρο, με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Λευκωσία τεχνικών ομάδων της Τρόικας, από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

"Συζήτησαν με τις κυπριακές αρχές την πρόοδο στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης, τις προτεραιότητες και τα ορόσημα για το επόμενο διάστημα, καθώς και τη σημασία μιας ισχυρής και βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης", γράφει.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι ομάδες σημείωσαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και τις προκλήσεις για την προσεχή περίοδο.

"Η εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και η υιοθέτηση μιας σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας είναι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος. Τα βήματα αυτά στοχεύουν στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο. Με δεδομένη την περαιτέρω αναστολή της αποτελεσματικής εφαρμογής του πλαισίου των εκποιήσεων, η επίτευξη συμφωνίας για αξιολόγηση δεν ήταν δυνατή κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης. Τα κλιμάκια προσβλέπουν σε μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μόλις υπάρξουν οι συνθήκες για μια θετική κατάληξη".

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες