Powered by

ΕΤΕΚ: Στη διάθεση των ανακριτών για ΣΑΠΑ

Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών βρίσκεται το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) ώστε να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια για διαλεύκανση των υποθέσεων που αφορούν τη λειτουργία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) και των άμεσα εμπλεκόμενων στα εν λόγω γεγονότα προσώπων και φορέων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το ΕΤΕΚ, παραμένοντας αταλάντευτα προσηλωμένο σε αρχές και αξίες, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη των θεμάτων, και θα είναι, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών διερεύνησης, αυστηρό με όσους αμαυρώνουν το επάγγελμα του Μηχανικού. 

"Προς την κατεύθυνση της διασφάλισης υγιούς επαγγελματικού περιβάλλοντος και όλων των συναφών με τον στόχο αυτόν διαδικασιών, το Επιμελητήριο είναι αποφασισμένο να εργαστεί άοκνα και αποφασιστικά", αναφέρεται.

Το ΕΤΕΚ επισημαίνει επίσης τα ακόλουθα:

-"Εκ του θεσμικού του ρόλου αλλά και εκ των ευθυνών τις οποίες ο νομοθέτης έχει αναθέσει σε αυτό, το Επιμελητήριο έχει σκοπό και διαχρονικά επιδιώκει όπως ο σχεδιασμός, η υιοθέτηση και η παρακολούθηση διαδικασιών να οδηγούν σε εύρυθμη λειτουργία όλων των παραγόντων και συντελεστών, φορέων, υπηρεσιών, προσώπων και επιχειρήσεων οι οποίοι εμπλέκονται στην οικοδομική βιομηχανία. Φαινόμενα πλημμελούς άσκησης καθήκοντος και ακόμη περισσότερο διαπλοκής, καταχρήσεων και διαφθοράς, αποτελούν τροχοπέδη στην πορεία για ανάπτυξη, τόσο της οικονομίας, αλλά και γενικότερα της κοινωνίας".


-"Τα μέλη του Επιμελητηρίου αποτελούν κεντρικά δομικά στοιχεία στο σύνολο των διεργασιών του τόπου, και ως τέτοια η επαγγελματική τους πορεία θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα και ευσυνειδησία. Τα πιο πάνω αντικατοπτρίζονται στις πρόνοιες των Κανονισμών Δεοντολογίας του ΕΤΕΚ και στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου στα μέλη του, η οποία αποτελεί μια εκ των ουσιαστικών ευθυνών τις οποίες το Επιμελητήριο έχει επωμιστεί έναντι του κράτους και της κοινωνίας. Οι εν λόγω κανονισμοί διαλαμβάνουν ότι τα μέλη του Επιμελητηρίου οφείλουν κατά την επαγγελματική τους δραστηριότητα να περιφρουρούν την τιμή και αξιοπρέπεια του επαγγέλματος, και να ασκούν το επάγγελμά τους με τρόπο ευσυνείδητο, μη υποτάσσοντας τις αρχές τους στο ατομικό συμφέρον ή στα συμφέροντα τρίτων, συμμορφούμενοι με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, η άσκηση του επαγγέλματος θα πρέπει να γίνεται με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνεται έναντι τόσο των εντολέων όσο και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου".

Δειτε Επισης

Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ο εκλεκτός Χριστοδουλίδη για Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας
Η πορεία της οικονομίας μέχρι το 2027-Πώς θα διαμορφωθούν ρυθμός ανάπτυξης, δημόσιο χρέος και ανεργία
Ανοδικά άρχισε η βδομάδα στο ΧΑΚ
Λαβύρινθος η ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων-Αναμένουν νομοσχέδια από την Κυβέρνηση στην Βουλή
Πρόταση νόμου από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για να εγκρίνεται από την Βουλή ο προϋπολογισμός του ΤΚΑ
Ενισχύουν την συνεργασία τους στον τομέα της γεωργίας Κύπρος, Ελλάδα και Μάλτα-Μνημόνιο συναντίληψης
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης με Ελλάδα και Μάλτα
Ενισχύσεις ύψους 3 εκατ.-H νέα προκήρυξη των επενδυτικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027
Χριστοδουλίδης για DBRS: Επιβεβαίωση ορθότητας της υπεύθυνης και σοβαρής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης