Hugo Boss: Η πολυτέλεια αντιστέκεται στην κρίση

Η γερμανική εταιρεία ένδυσης Hugo Boss AG (BOS.XE) ανακοίνωσε ότι η ισχυρή επίδοσή της στο τέταρτο τρίμηνο θα τη βοηθήσει στην επίτευξη των ετήσιων στόχων, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί σε αυτό το έτος παρά το δύσκολο εμπορικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 5% το τέταρτο τρίμηνο στα 684 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο σύνολο του έτους αυξήθηκαν κατά 6% στα 2,57 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 6% στα 167 εκατομμύρια ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο και κατά 5% στα 591 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο του έτους.

Παράλληλα, σε ετήσια βάση τα προ-φόρων κέρδη ήταν αυξημένα κατά 1% στα 437 εκατομμύρια ευρώ, επηρεασμένα από χρεώσεις ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζονται με την ακύρωση συμβολαίου στη Μέση Ανατολή και την ενοποίηση εγκαταστάσεων παραγωγής.

Η ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία συνέβαλαν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Οι πωλήσεις στις περιοχές της Ασίας – Ειρηνικού και Ευρώπης αυξήθηκαν πάνω από το μέσο όρο, αν και η απόδοση στην Ευρώπη μειώθηκε στη διάρκεια του έτους παρά τα διψήφια ποσοστά αύξησης των πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία. Η αύξηση στις πωλήσεις αντιστάθμισε το οριακό περιθώριο κέρδους και τα υψηλά λειτουργικά κόστη, σύμφωνα με την Hugo Boss.

Σημειώνεται πως η εταιρεία θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα καθώς και πρόταση για διανομή μερίσματος το Μάρτιο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024