Powered by

Η Grivalia εξαγόρασε ακίνητα της Makro

Σε συμφωνία προσήλθαν η Grivalia Properties με τον όμιλο Σκλαβενίτη για ακίνητα της Makro Cash & Carry. Πρόκειται για 9 ακίνητα: δύο ακίνητα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πάτρα, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Ξάνθη.

Βάσει της συμφωνίας η Grivalia θα αποκτήσει έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ εννέα καταστημάτα της αλυσίδας Makro, συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ., και ταυτόχρονα θα προχωρήσει στην εκμίσθωσή τους στη Makro, έναντι αρχικού ετήσιου μισθώματος ύψους 5,7 εκατ. ευρώ. 

Οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας κατόπιν ρύθμισης ορισμένων τυπικών θεμάτων που σχετίζονται με το νομικό και τεχνικό έλεγχο των ακίνητων, ενώ όπως έγινε γνωστό η Grivalia θα παράσχει τη δέουσα ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό, ως οφείλει, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Σκλαβενίτης απέκτησε πρόσφατα το σύνολο των μετοχών της MAKRO Cash & Carry, μέλους του γερμανικού METRO GROUP, έναντι τιμήματος 65 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία απασχολεί περίπου 8.500 εργαζόμενους, εγκαινίασε την είσοδό της στην αγορά της χονδρικής και έκανε για πρώτη φορά το βήμα εκτός Αττικής.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

Δειτε Επισης

Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών