powered by

KT: Διεξάγει έρευνες για ELA και υποκαταστήματα

Εξηγήσεις για το ποιες έρευνες διεξάγει, αλλά και το πώς βελτιώνει τη δομή και τη χρηστή διακυβέρνησή της, δίνει με ανακοίνωσή της η ΚΤ.

Έπειτα από δημοσιεύματα για τις έρευνες που διεξάγονται για το σκάνδαλο της οικονομίας και τα θέματα διακυβέρνησης και αναδιάρθρωσης της ΚΤ, η ΚΤ ανακοινώνει:

- Ήδη διεξάγεται έρευνα για την Έκτακτη Παροχή Ρευστότητας (ELA) ως έχει ανακοινωθεί στις 21 Νοεμβρίου 2014.  

- Η ΚΤΚ έχει ήδη προχωρήσει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2014, στις διαδικασίες διεξαγωγής έρευνας σχετικά με την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα τον Μάρτιο 2013.

- Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ, έχει διαχρονικά αναγνωρίσει το θέμα της ανάγκης μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση, δομή και λειτουργία της ΚΤΚ, καθώς και την ανάγκη εισαγωγής βέλτιστων πρακτικών διακυβέρνησης. 

- Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΚΤΚ, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και την απαραίτητη στήριξη της Διοικητού, ημερομηνίας 22 Σεπτεμβρίου 2014, αποφασίστηκε η πλήρης αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός της ΚΤΚ. Ως προς τούτο, και αφού λήφθηκαν υπόψη προηγούμενες εισηγήσεις, αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη μελέτη που να αντικατοπτρίζει τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς που να μπορούν, όμως, να εφαρμοστούν και να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες και ρόλο της ΚΤΚ.

 

Δειτε Επισης

Χρ. Πατσαλίδης: Σημαντική ανθεκτικότητα για την οικονομία, αξιοσημείωτη η πρόοδος του τραπεζικού τομέα
Διαγραφή ομολόγων της Astrobank από το ΧΑΚ λόγω πρόωρης εξαγοράς
Το επικρατέστερο σενάριο...Αφήνει σταθερά μετά από οκτώ μειώσεις τα επιτόκια την Πέμπτη η ΕΚΤ
CFA Society Cyprus: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κουρούγιαννη-Η κοινή δήλωση των μελών
Η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το QE τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο-Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές
Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται