Συνεργατισμός: Μειώσεις επιτοκίων σε στεγαστικά εάν...

Θα μελετηθεί το ενδεχόμενο μείωσης των στεγαστικών δανείων από το Συνεργατισμό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπείας του Συνεργατισμού, Νικόλα Χατζηγιάννη. Ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι θα εξαρτηθεί από την απόδοση των πρόσφατων πρωτοβουλιών σε φοιτητικά και αγροτικά δάνεια.

Ο επικεφαλής του Συνεργατισμού είχε συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας, με τους οποίους συζήτησε όλα τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και την πορεία του Συνεργατισμού.

«Έχει αναπτύξει μια δυναμική ο Συνεργατισμός και όλα αυτά τα οποία ειπώθηκαν δείχνουν και φανέρωσαν ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση όλων αυτών των προκλήσεων», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Σε σχέση με το γενικότερο θέμα της μείωσης των επιτοκίων, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι ο Συνεργατισμός παρουσίασε τη δική του θέση ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την πορεία των αναδιαρθρώσεων, αλλά και των καταθέσεων.

Ερωτηθείς για το φλέγον θέμα των αναδιαρθρώσεων, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι ο Συνεργατισμός προχώρησε σε ένα ριζικό οργανωτικό ανασχεδιασμό, που έρχεται να αντιμετωπίσει κάποια θέματα που υπήρξαν στις αναδιαρθρώσεις.

«Ήδη βλέπουμε επιτάχυνση στους ρυθμούς, έχουμε αναλάβει κάποιες δράσεις και πρωτοβουλίες εσωτερικά για να μπορέσουμε, θα έλεγα, να προσελκύσουμε αλλά και να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες που θέλουν να κάνουν αναδιαρθρώσεις, καθώς και να τους δώσουμε κάποια κίνητρα, όπως κάναμε με τη μείωση των επιτοκίων στα φοιτητικά και στα αγροτικά», είπε.

Χαρακτηρίζοντας τις αναδιαρθρώσεις ως μια «μια ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα προσπάθεια»,  ο κ. Χατζηγιάννης επεσήμανε ότι «υπάρχουν όλα τα στοιχεία εκεί, η βελτίωση φαίνεται, χρειάζεται φυσικά να κάνουμε πολύ περισσότερα, έχουμε πλέον καθαρή εικόνα για το πού βρισκόμαστε και το πού πρέπει να πάμε».

Εισροή καταθέσεων για τρίτο συνεχόμενο μήνα

Τέλος, ο κ. Χατζηγιάννης ανακοίνωσε ότι για τρίτο συνεχόμενο μήνα ο Συνεργατισμός παρουσιάζει ροή καταθέσεων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά περίπου €300 εκατομμύρια τους τελευταίους τρεις μήνες, χαρακτηρίζοντας την αύξηση αυτή ως «σημείο εμπιστοσύνης».

Ερωτηθείς τέλος, είπε, πως με βάση εκτιμήσεις βρίσκονται καταθέσεις ύψους €1 δις εκτός του συστήματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική